Es presenten 12 rutes per gaudir del paisatge de les dues serres de l’Anoia

138

castell_de_queralt_veuanoia-anoiaEl Consell Comarcal de l’Anoia ha reunit en un document 12 noves rutes que conviden a descobrir les singularitats i el ric patrimoni natural i cultural de les serres de Miralles-Queralt i Ancosa-Montagut.

El document es pot trobar als ajuntaments i serveis turístics de la zona per on passen les rutes, als punts d’informació turística (PIT) i al Consell Comarcal. De cada ruta s’inclou la descripció de l’itinerari, l’explicació dels punts de més interès, la dificultat, la distància, el desnivell i el temps aproximat de durada. També hi ha consells bàsics per a caminants, telèfons d’utilitat i allotjaments i restaurants de la zona.

Entre les propostes de rutes hi ha una passejada pel bosc del paradís, una altra cap al pla Novell pel castell de Vilademàger, una ruta al puig Castellar i la plana d’Ancosa, el camí a l’alzina mil·lenària, un itinerari circular a la falda de la Tossa, un recorregut de Bellprat al castell de Queralt, una ruta de la serra de Miralles i una passejada al balç de Fontanilles, entre altres.