L’Anoia, la gran oportunitat

135

maria-senserrich-opinio-veuanoiaEn el present i el futur hem de ser capaços de veure que la nostra situació geogràfica ens obre moltes portes. Primer de tot, som la porta d’entrada tant de Barcelona com de Lleida. De fet, quan parles amb els nostres veïns de les terres de Lleida t’expliquen que un cop passen per Igualada ja saben que són a “casa”, així com els de l’àrea metropolitana quan passen el Bruc ens veuen ja com l’inici de les terres de Lleida.

L’altre debat que hi ha obert és si som Catalunya Central o Penedès. Crec que, de nou, hem de reivindicar que som porta d’entrada dels dos territoris i no podem deixar escapar oportunitats que ens ajudin a tenir contacte amb tots ells. Sempre m’agrada dir que Catalunya és asimètrica amb molts sentits, i nosaltres com a territori hem de ser capaços d’adaptar-nos i tenir extensions a tot arreu. Som una comarca que toquem amb unes altres set (Alt Camp, Alt Penedès, El Bages, Baix Llobregat, La Conca de Barberà, La Segarra i El Solsonès), i estem al vell mig de tres demarcacions.

No oblidem tampoc l’oportunitat que ha de suposar la connexió de la B40 amb el gran Vallès, amb dues comarques com el Vallés Occidental i Oriental segon territori en termes de PIB de Catalunya.

vegueria penedesAra bé, la realitat actual és que des del 2010 es va crear l’àmbit de la vegueria del Penedès que ens obre una porta que teníem per explorar. I no parlo d’institucions i càrrecs, sinó de cooperar i treballar amb un territori que representa mig milió d’habitants, amb oportunitats socials i empresarials que ens han d’ajudar en el creixement de la comarca. No es tracta de guanyar o perdre, sinó de cooperar, d’entendre que el món és global i que estem interconnectats.

Per tant, què hem de ser? Jo ho tinc molt clar: territori de tothom. Hem d’aprofitar totes les oportunitats i amb això és imprescindible tenir una actitud constructiva i una estratègia global. Estic orgullosa de ser anoienca, amb les seves coses bones i no tan bones, i amb la convicció que hi ha moltes maneres de fer les coses. Perquè l’important és fer-ho ben fet!

Tenim potencialitats i l’Anoia som una gran oportunitat.

Maria Senserrich, diputada al Parlament Junts pel Sí