Disseny=igualada proposa deixar-se bigoti en lluita contra el càncer

99

movember-disseny-igualada-veuanoiaL’associació disseny= igualada se suma a l’esdeveniment internacional Movember, organitzant un sopar el dia 30 de novembre per recaptar fons per a la investigació dels tipus de càncers que afecten els homes. Actualment, el fet que un home es deixi bigoti pot ser un gest inusual i pot ser motiu de comentaris en el seu cercle d’amistats i familiars. Precisament aquesta seria l’excusa que donarà peu a iniciar una conversa sobre la salut i consciència de la prevenció de les malalties que afecten al gènere masculí.

Aquest és l’objectiu de l’esdeveniment Movember. Un esdeveniment internacional que disseny=igualada ha volgut sumar-se animant als homes que es deixin bigoti durant el mes de novembre i organitzant un sopar el dia 30 de novembre a les 9 del vespre, al restaurant Somiatruites d’Igualada. L’objectiu d’aquest sopar és recaptar fons per la lluita contra les malalties masculines.

Tothom qui ho desitgi és benvingut al sopar, dones i homes amb o sense bigoti. Cal inscripció prèvia enviant un mail a info@dissenyigualada o a La Barberia d’Igualada, carrer Sant Simplici, 8. La iniciativa compta amb el suport de La Barberia d’Igualada, el diari digital Surt de Casa Centre, el restaurant Somiatruites, el bar El Niu i l’agència de comunicació Instint.

Movember, una iniciativa internacional

movember
Movember és contracció en anglès de moustache, bigoti, i November, (novembre) és un esdeveniment anual en el qual els homes es deixen créixer el bigoti durant el mes de novembre. La intenció és conscienciar sobre temes de salut de l’home com ara el càncer de pròstata, el càncer de testicle, la depressió masculina, etc. També es recapten diners per ajudar dins de cada país a una o més institucions referents temes de salut masculina.

El Movember va ser celebrat per primera vegada a Austràlia l’any 2003 quan un grup de joves de Melbourne van tenir la idea de deixar-se créixer el bigoti per donar suport a un amic afectat de càncer de pròstata. Des de l’any 2004, la Fundació Movember va començar a recaptar fons per destinar-los a la lluita contra el càncer de pròstata.

A partir de 2007, l’esdeveniment va començar a realitzar-se també a Canadà, Espanya, Estats Units i Regne Unit. A cada un d’aquests països, es recapten diners destinats a una o més associacions per investigar sobre temes de salut dels homes.

Avui dia hi ha diversos països participants; l’any 2010 s’aconseguiren 447.000 participants i es recaptaren més de 52 milions d’euros destinats íntegrament a fundacions contra el càncer de pròstata i salut masculina.