La Veu de l’Anoia

Amb 37 anys de presència a la comarca, i amb més de 1.900 edicions, el setmanari La Veu de l’Anoia s’ha consolidat com a referent en l’àmbit de la informació a l’Anoia. Surt els divendres.

L’any 1982 la comarca de l’Anoia no tenia cap publicació amb l’objectiu de cobrir informativament la totalitat del seu territori. Igualada comptava en aquells moments amb dues publicacions periòdiques amb uns continguts quasi exclusivament locals. Davant d’aquesta realitat, i a iniciativa d’un seguit de ciutadans, s’impulsa el projecte de crear un mitjà de comunicació independent que arribi a tota la comarca defensant criteris de territorialitat.

El 3 de setembre de 1982 neix La Veu de l’Anoia, un setmanari comarcal pensat i escrit en català que arriba a tota la comarca.

Avui La Veu de l’Anoia és el periòdic d’àmbit comarcal més implantat en tota la comarca i punt de referència informativa. Formem part i som membres fundadors de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i de l’AMIC (Associació de Mitjans d’Informació Catalana).

Segons l’OJD, La Veu de l’Anoia és el primer periòdic setmanal en català del país en difusió segons la seva àrea d’influència. Aquest fet fa que aquest periòdic representi per al comerciant una garantia per a la seva inversió en publicitat. La Veu de l’Anoia no és diari d’un dia, és una publicació present a les cases, empreses i comerços durant tota la setmana.

Una de les característiques de la premsa comarcal és la proximitat. Senzillament recollim el dia a dia tenint les pàgines obertes a tothom. És un complement a la premsa d’abast nacional per als lectors que tenen un interès per acostar-se a l’actualitat comarcal.

A més, La Veu de l’Anoia manté estret contacte amb setmanaris de proximitat de les comarques veïnes, així com diaris d’abast nacional, amb qui comparteix continguts. Per exemple, hem col.laborat activament amb el diari “Ara” en la difusió de suplements especials dedicats a la comarca.

DIFERENTS ESPECIALS

Hi ha programats diferents temes relacionats amb les inquietuds o esdeveniments del moment. Tant a nivell periodístic història, de temes d’actualitat etc… que es publiquen cada setmana, així com també de caire comercial: els Tres Tombs, Sant Jordi, Salut, mascotes, fires…

Hem estat mereixedors de diferents premis, els més importants són:

 • PREMI TASIS TORRENT 1998
 • PREMI AVUI DE PREMSA COMARCAL 1993
 • PREMI MILLOR PORTADA DE LA PREMSA COMARCAL 2013
 • PREMI UEA 2017
 • PREMI MILLOR PORTAL DIGITAL DE LA PREMSA COMARCAL 2018
 • Número de pàgines d’informació general: De 64 a 72
 • Presència a municipis: 33 municipis:
  Argençola
  Bellprat
  El Bruc
  Cabrera d’Anoia
  Calaf
  Calonge de Segarra
  Capellades
  Carme
  Castellfollit de Riubregós
  Castellolí
  Copons
  Hostalets de Pierola
  Igualada
  Jorba
  La Llacuna
  Masquefa
  Montmaneu
  Òdena
  Orpí
  Piera
  La Pobla de Claramunt
  Els Prats de Rei
  Pujalt
  Rubió
  Sant Martí de Tous
  Sant Martí Sesgueioles
  Sant Pere Sallavinera
  Santa Margarida de Montbui
  Santa Maria de Miralles
  La Torre de Claramunt
  Vallbona d’Anoia
  Veciana
  Vilanova del Cami
  + Collbató (Baix Llobregat Nord) i Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà)
 • Periodicitat: setmanal (surt els divendres)
 • Difusió mitjana: 3.000 exemplars