13.6 C
Igualada
Diumenge, juny 4, 2023

Nadia Giménez i Rita Bosser guanyen el premi d’Arts Visuals Igual’ART

Amb l’objectiu d’estimular la creació artística, l’Ajuntament d’Igualada a través del Departament de Promoció Cultural, convoca el premi de suport a projectes d’arts visuals inèdits en qualsevol de les seves disciplines: pintura, escultura, dibuix o gravat, com també en fotografia, videoart o la combinació de qualsevol d’elles.

Aquest any el Jurat del premi, format per Mosi Ayabi, Raquel Camacho, Pere Camps, Marta Lucas; David Reina, Xavier Vives i Joan Sala com a secretari, van escollir el 1r premi Igual’Art 2021/22, dotat amb 2.000 €, al projecte “SEMPREVIVA” presentat per Nadia Giménez Casanovas i Rita Bosser Toca.

La mostra es materialitzarà l’any 2022 i es podrà veure en algunes de les sales disponibles del Departament de Promoció Cultural.

El projecte consisteix en realitzar una exposició acompanyada d’una performance a partir d’un projecte fotogràfic. Aquest format, permet combinar les diferents disciplines artístiques per les quals es mouen (fotografia, música, estilisme, moda i vídeo). Per realitzar aquest projecte, les autores s’han volgut inspirar en llegendes populars i tradicions del territori català, així com la vestimenta folklòrica i el dia a dia. La fixació obsessiva en un futur que es presenta absolutament incert els ha dut a desviar la mirada cap als orígens, cap a un passat mític del qual ens arriben ensenyaments com les propietats de les plantes locals i el respecte per la natura. A través de la recuperació de la imatgeria folklòrica i la seva adaptació als dies d’avui es pretén aconseguir un diàleg amb aquest passat, establir-hi una connexió emocional i elaborar un relat nou des d’una interpretació amb perspectiva de gènere.

La Nadia és il·lustradora, ha estudiat gràfica publicitària, il·lustració i gràfica audiovisual. Entre alguns dels seus treballs destaquen la un seguit de vinyetes Il·lustrades així com la creació d’art en diferents tècniques i formats i ha estat guanyadora de concursos com el Cartell de les Festes de l’Hospitalet i els premis Evà Toldrá als millors àlbums il·lustrats de Catalunya. Ha exposat els seus dibuixos, a l’Escola Gaspar Camps i a Barcelona. Aquest any ha estat seleccionada per dissenyar la imatge de la Festa Major de la Coll@nada a Igualada.

La Rita és estudiant d’Humanitats a la Pompeu Fabra. En la seva trajectòria ha participat a diferents grups de música igualadins com Xillona o Jaharmony and the Soul Rebels. També ha publicat un conte infantil en col·laboració amb la JOSA, L’Ona i la Muntanya Màgica. Actualment treballa de professora de música i participa en diferents projectes musicals. El més personal és Things & Flowers, grup amb el qual participa en aquest projecte amb les seves composicions i que està treballant en un EP. Enguany va ser guanyadora del 15è Certamen de Música jove en la categoria de Solista.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

“El traç ocult”, una sorprenent creació que mostra l’esfera més intimista de l’il·lustrador igualadí Xavier Mula i Ferrer, al Museu de la Pell d’Igualada

Enmig d’algunes convocatòries sobre el Món del Disseny i de la Il·lustració, des de finals de maig és de visita obligada l’exposició “El traç...

Les eleccions deixen 10 municipis on s’haurà de buscar un pacte per governar o bé fer-ho en minoria

Gairebé un terç dels ajuntaments de la comarca hauran d’esperar al 17 de juny -o més tard- per conèixer qui i com els governarà...

“La lectura en català: un dret a garantir per al públic infantil i juvenil”

Marc Alabart, coordinador dels Premis Atrapallibre i Protagonista Jove de l’IbbyCat, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, reflexiona sobre la necessitat de...

Últimes notícies