Victòria de l’Igualada Rigat abans de la Supercopa (4-5)
V

13 de setembre de 2019

CH Caldes 4
Igualada Rigat 5

Victòria amb remuntada inclosa de l’Igualada Rigat davant del flamant sots campió de la Lliga Catalana en el dia de la presentació dels 28 equips de l’entitat vallesana.

El partit no va començar gens bé pels igualadins ja que als trenta segons en un xut de Marcos Blanqué va desviar l’estic de Bars sense que el porter igualadí pogués fer res. Als quatre minuts i mig, Sergi Pla enviava una bola al pal, però mig minut més tard, el jove Marcos Blanqué feia el 2-0 aprofitant una assistència de Cristian Rodríguez.

Poc a poc, els arlequinats van anar agafant ritme i a partir del minut deu i fins al descans van ser els clars dominadors del matx. Fruit d’aquest domini, d’un ritme frenètic i de pressió per recuperar la bola als onze minuts i mig, en una contra Sergi Pla amb un potent i col·locat xut feia el 2-1.

Xavi Garcia/Arxiu

Francesc Linares va decidir fer rotacions amb els vuit jugadors de pista disponibles per mantenir l’alt ritme de joc. Als divuit minuts un xut de Ton Baliu desviat va rebotar a la tanca de darrera porteria on el jove del planter Bernat Yeste amb la canya a punt va aprofitar per fer l’empat a dos gols.

I quan tot semblava que aquest seria el resultat al descans, a vuit segons pel descans una jugada d’atac igualadina va ser culminada pel júnior Aleix Marimon en el 2-3 i demostrant que pot ser un jugador a tenir en compte tot i la seva joventut.

Als cinc minuts de la represa, es podia haver ampliat l’avantatge amb una falta directa per blava que Jordi Méndez no va transformar. I quan feia un segon que el Caldes havia recuperat el quart jugador, un xut des de la frontal del capità Ton Baliu va suposar el 2-4.

En els millors minuts de joc dels anoiencs només la manca d’encert impedia ampliar l’avantatge. Com als deu minuts un clar contraatac en solitari de Méndez que no va marcar i en el contraatac Ferran Rosa feia el 3-4.

Un gol que va donar aire als calderins i van jugar en aquests instants els millors minuts dels locals on les intervencions d’Elagi Deitg impedien els gols.

Als quinze minuts, Ferran Rosa no va encertar a marcar un penal per blava a Bars, davant un fantàstic Elagi. Però en inferioritat, Cristian Rodríguez aconseguia l’empat a quatre. I trenta segons més tard, els igualadins van fer la desena falta que Cristian Rodríguez va enviar al travesser i no va saber aprofitar.

I a manca de quatre minuts i mig, els calderins van fer la desena falta i un inspirat Sergi Pla marcava aconseguint el 4-5 que seria el resultat definitiu. Una bona pedra de toc per preparar el partit de la Supercopa de dissabte a Les Comes contra el FC Barcelona.