Aquest any el TASTA’M ha reunit 232 persones, fet que mostra que ja ha esdevingut un acte indispensable per a tot aquell que vulgui gaudir d’un producte de qualitat i de proximitat.
L’esdeveniment, organitzat per Fira Igualada, s’ha celebrat al llarg de dos caps de setmanes – els dies 27 i 28 de juny i el 4 i 5 de juliol – al recinte modernista de l’Escorxador d’Igualada, oferint una experiència atractiva per a tots els públics.
El vi ha estat el gran protagonista de les jornades. Els assistents han pogut participar en quatre tasts de vins guiats per les sommeliers Cristina Fernández i Clara Dalmau, de la DO Catalunya, amb maridatges de productes seleccionats de l’Anoia i rodalies.
L’oferta cultural també hi ha tingut un paper important, amb actuacions musicals d’artistes d’arreu del territori com Potser Dimarts, Núria Admetller, Marta Bossa i Roger Argemí. L’oferta musical i vitivinícola dels dos caps de setmana, així com les diferents harmonies que proposa cada vi, han animat molts visitants a repetir l’experiència.
Com a novetat destacada, aquesta edició ha incorporat l’Espai Fira, un punt de venda directa que ha permès als visitants endur-se a casa els productes degustats. Una iniciativa que posa en valor el concepte de multiexperiencialitat: un esdeveniment on el consumidor pot gaudir, conèixer, tastar i, finalment, emportar-se un trosset de territori a casa.
El president de Fira Igualada, Ivan Sánchez Enrique, ha valorat molt positivament l’esdeveniment: “El Tasta’m s’ha consolidat com una proposta de referència amb un gran èxit d’assistència; enguany, a més, la novetat de l’Espai Fira ha tingut molt bona acollida i hem vist que un de cada quatre visitants en sortia havent-se firat, demostrant que el format funciona.” Sánchez Enrique ha explicat també que “la diversitat d’artistes i de menú entre caps de setmana ha fet que molts assistents repetissin, consolidant el Tasta’m com una nova forma de fer fires, multiexperiencial, unint productors, cellers i cultura del territori.”
El TASTA’M és una iniciativa organitzada per Fira Igualada, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, el patrocini de Dalmau Motor i la coorganització de la DO Catalunya. També compta amb la col·laboració d’OpciNatura, Ca la Maria, Formatges La Tossa, Masia Tallón, Cal Pixallits i Esclat, i la participació dels cellers Pla de Morei, Bodegas Puiggròs i Bohigas.
