9.1 C
Igualada
Dissabte, 2 desembre 2023

Un article de

Tots els anoiencs rebrem dimecres una alerta de seguretat al mòbil
T

Publicitat

El proper dimecres 12 d’abril, a partir de les 11h, es realitzarà una prova del Sistema d’Alertes de Protecció Civil per a totes les comarques de la demarcació de Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès, entre elles la comarca de l’Anoia.

L’objectiu de la prova és la millora dels protocols de seguretat cap a la ciutadania, per tal de transmetre instruccions en cas d’emergència imminent. Aquest sistema d’alertes és una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. Malgrat que s’espera que s’utilitzi en comptades ocasions, aquest sistema es preveu que tingui un important impacte social, ja que esdevindrà un missatge de difusió massiva a la població.

Per valorar la prova s’ha previst una enquesta, a través d’un codi QR, per informar si s’ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema. Aquesta prova s’emmarca en el compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l’obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d’alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament d’alertes als telèfons mòbils de la població afectada.

Durant la prova, tots els telèfons mòbils que puguin rebre l’alerta de Protecció Civil, sonaran i es visualitzarà a la pantalla un missatge indicant que és tracta d’una prova. Cal tenir en compte que: El terminal haurà d’estar encès i tenir cobertura del seu proveïdor de telefonia. S’envia indiscriminadament a tots els mòbils que es troben a la zona de cobertura de les antenes activades.

La delimitació de l’àrea afectada és aproximada, dependrà de la cobertura de l’antena que s’activa. El sistema prioritza que els terminals de l’àrea afectada rebin el missatge. Prioritza el seu enviament davant d’altres comunicacions. Tot i que el mòbil es trobi en silenci, l’alerta serà sonora.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies