8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Rècord de participació a la Festa Major d’El Saió i Coll del Guix
R

Publicitat

La festa d’enguany, celebrada el darrer cap de setmana de juliol, va aplegar en els dos dies més de 200 veïns i amics d’aquests nuclis rurals. Aquest any es commemorava també el 75è aniversari de la recuperació de l’església de Santa Anna, després de ser cremada durant la guerra civil.

Les activitats del dissabte van començar amb un taller-tast sobre plantes silvestres a càrrec del Col.lectiu Eixarcolant i Ecomercaderet, on es van poder degustar diferents varietats de tomàquets i herbes comestibles dels voltants, algunes en vies de recuperació. Després va començar el campionat de bitlles catalanes a càrrec del Club de Bitlles Igualada. En la categoria infantil els premis van ser per David, Eloi i Daniel. En la categoria amateur: Joan, Francesc i Lluís. I en la categoria federats: Hermini, Manolo i Marcel·lí.

Abans del sopar al rostoll, van ser el moment de les gralles i capgrossos fets manualment per alguns dels nens participants.

concert corda-FM Saió-CollDGuix2016
Un dels moments més esperat i viscut va ser, la xerrada-col·loqui i audiovisual sobrevolant les Illes Svalbard (Noruega) durant en un eclipsi solar a càrrec d’Àngel Aguirre de Globus Kon-Tiki. Va tancar la nit un espectacle de Dansa oriental i ball fusion amb Cristina Morente.

El diumenge, va tenir lloc una Missa amb acompanyament musical de cordes dels professors Aula Orquestra de Montbui, que va fer vibrar les persones que hi havia dins i fóra de l’església, donat que l’espai es va quedar petit. I finalment, el tradicional vermut popular i amenitzat pel trio anoienc Som-hi Band.

Agraïments

Aquesta festa i trobada intergeneracional ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de moltes persones, així com comerços, entitats i empreses com: Agro-Igualada, Globus Kon-Tiki, Congelats Xaloc, Can Passanals, Bar el Pla (del Barri gòtic de Barcelona), Restaurant La Tossa, Carnisseries Gual, , Molins de la Font Trobada, Embotits Tudela, Mas Buret, Pizzeria Munich, Club de Bitlles Igualada i Col·lectiu Eixarcolant i EcoMercaderet.

L’organització vol agrair també el suport logístic de l’Ajuntament de Sta. Mgda. de Montbui per fer possible aquesta trobada festiva anual i que es va recuperar ara fa 10 anys.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies