Un article de
Redacció

El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.

10 de juny de 2018

Més de mig miler de persones al Sopar Groc d’Igualada en solidaritat amb els presos i exiliats

Un article de
2 minuts

El Sopar Groc Solidari organitzat a Igualada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana amb el suport del Casal Popular El Foment va despertar aquest passat divendres una enorme onada de solidaritat amb els presos polítics i exiliats. Més de cinc-centes persones van assistir al pati del Museu de la Pell, una xifra molt per sobre de les previsions, i es van requerir més de cinquanta voluntaris per fer possible l’elaboració i el servei d’un àpat d’un alt valor gastronòmic, basat en ingredients de color groc.

Presentat per l’actor igualadí Arnau Vinós, l’acte va comptar amb els parlaments de les conselleres Alba Vergés i Laura Borràs, l’alcalde d’Igualada Marc Castells i els vicepresidents de l’ANC i Òmnium Josep Cruanyes i Marina Llansana. La intervenció més emotiva de la nit va ser la que van protagonitzar els familiars de presos i exiliats. Junts dalt de l’escenari Meritxell Lluís, companya de Josep Rull, i Ferran Civit, company de Meritxell Serret van explicar com viuen les famílies dels presos i exiliats la injusta situació que pateixen i van donar les gràcies, en nom de l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) per l’enorme solidaritat que reben. Dels 25 euros del tiquet, una part molt important es destinarà a l’associació perquè les famílies afectades puguin assumir les despeses que els comporta tenir els familiars empresonats i exiliats tant lluny de casa.

Els menús servits durant el Sopar Groc –bàsic i vegà- van ser dissenyats i elaborats per quatre xefs i restauradors igualadins que hi havien treballat desinteressadament durant setmanes: Joan Fontanella del restaurant Bitok, Josep Hernández de Cal Pantomènia, Joan Boix del restaurant Cord Verd i el cuiner Oriol Càlichs. En una aliança inèdita, els quatre igualadins van idear plats com la crema de blat de moro amb ou escumat o una hamburguesa de cigronet de l’Alta Anoia amb salsa de tomàquet sec. En nom dels cuiners, Joan Fontanella i Oriol Càlichs van explicar l’origen de la iniciativa i van agrair als nombrosos proveïdors que fan fer possible el sopar, ja que bona part dels ingredients, begudes i fins i tot utensilis utilitzats al sopar havien estat regalats o cedits desinteressadament.

Els Músics per la Llibertat van donar un toc musical i emotiu a la vetllada, que es va tancar amb l’actuació musical de l’artista igualadina Adriana Muntané.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!
Comenta aquesta entrada:
Et recomanem×