‘El llac dels cignes’ tanca la primera part de retransmissions des de la Royal Opera House a l’Ateneu Cinema

26

Demà dimarts 12 de juny finalitza la primera part de la temporada de retransmissions en directe des del Royal Opera House de Londres amb el ballet ‘El llac dels cignes’ i fins al 28 d’octubre no reprendrem les sessions amb l’òpera ‘Les Valquíries’ de Wagner.

En aquesta ocasió The Royal Ballet presenta una nova producció de l’extraordinari ballet de Txaikovski amb coreografia addicional de Liam Scarlett i escenografia de John MacFarlane.

El llac dels cignes’ ha tingut un paper especial en el repertori del The Royal Ballet des de 1934, temporada que el ballet estrena una nova producció amb coreografia addicional de l’artista resident, Liam Scarlett.

Encara que roman fidel al text de Petipa-Ivanov, Scarlett aporta una nova mirada a

l’escenificació d’aquest ballet clàssic en col·laboració amb el seu escenògraf des de fa anys, John Macfarlane.

El llac dels cignes’ va ser la primera partitura de ballet de Txaikovski. Donat el seu estatus actual, com probablement el més estimat i admirat de tots els ballets clàssics, resulta sorprenent que en la seva estrena l’any 1877 fora pobrament acollit.

És gràcies a la producció de Marius Petipa i Lev Ivanov de 1895 com ‘El llac dels cignes’ es va convertir en part no només de la consciència del ballet, sinó també de la més àmplia cultura popular. Aquest èxit ve assegurat no només per la sublim amplitud simfònica de la partitura de Txaikovski, sinó també pels cridaners contrastos coreogràfics entre les escenes al Palau Reial de Petipa i les líriques escenes al costat del llac creades per Ivanov.

Durada: 180 Min.

Ballet en quatre actes – Nova producció

Director Musical: Koen Kessels

Coreografia: Marius Petipa i Lev Ivanov

Coreografia adicional: Liam Scarlett i Frederick Ashton

Dissenys: John Macfarlane

Dimarts 12 de juny, a les 20.15 h a l’Ateneu Cinema

Preu de l’entrada: 18 € / Socis Ateneu: 15 €

Anticipada: 15 € / Socis Ateneu: 13 €

Les entrades ja es poden comprar anticipades a la taquilla de l’Ateneu cinema i online a www.ateneucinema.cat