9.1 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

La UEA insereix 30 persones en situació d’atur a través de programes de formació i ocupació
L

Publicitat

La Unió Empresarial de l’Anoia, a través dels programes d’inserció laboral “Fem Ocupació per a Joves” i “30 PLUS”, ha fet possible la contractació d’un total de 30 persones en situació d’atur a 28 empreses de la comarca de l’Anoia. Es tracta d’un projecte que forma part de la línia de treball que l’entitat anoienca s’ha fixat per crear ocupació i en aquest sentit, ajudar en la millora de la situació del mercat laboral anoienc i dinamitzar l’activitat empresarial i econòmica de la comarca.

El programa “Fem Ocupació per a Joves” està dirigit a joves anoiencs d’entre 18 i 29 anys; i el programa “30 PLUS”, per a majors de 30; ambdós col·lectius en situació d’atur. En el cas del FOJ, l’altre requisit per a participar-hi era que la formació màxima fos el graduat d’ESO, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

Aquests projectes -subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social- es van engegar durant el mes de desembre de 2018 i en l’actualitat, els integrants encara hi estan participant. Combina formació i inserció laboral de qualitat: una oportunitat per formar-se i després posar en pràctica els coneixements adquirits. És a dir, a banda del contracte laboral, els participants als dos programes han rebut una formació especialitzada d’entre 20 i 150 hores, i una orientació individual per tal d’impulsar la seva ocupabilitat en el futur.

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia es valora molt positivament aquesta taxa d’inserció: segons les contractacions realitzades a través d’aquests programes en aquesta edició, del FOJ han estat 15 persones inserides d’entre 18 i 29 anys, de les quals, 8 persones són homes i 7 són dones. En el cas del 30 PLUS, 15 persones d’entre 30 i 60 anys, han estat 8 homes i 7 dones. Els sectors empresarials que han participat en aquesta edició han estat les arts gràfiques i el packaging, telecomunicacions, missatgeria, curtits, químic, metall, sanitat i comerç d’alimentació.

Aquesta ha estat la 4a del FOJ i la 2a del 30 PLUS. A través de les edicions d’aquests programes s’han inserit un total de 55 persones a la comarca.
Tots els participants s’han format en una especialitat del sector, i aquesta formació ha estat en centres externs o a la pròpia empresa. En aquest sentit, alguns dels participants s’han format internament en ocupacions com operari d’arts gràfiques i packaging, administració i mosso de magatzem.

Les contractacions s’han realitzat per un període de 6 mesos subvencionades amb el SMI del 2017 per al FOJ i el SMI del 2018 per al 30 PLUS.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies