La Generalitat preveu invertir 33,6 milions d’euros a l’Anoia aquest any en el pressupost d’ERC pactat amb el PSC
L

1 de març de 2024

El projecte de pressupostos 2024 de la Generalitat, que ERC ha pactat amb el PSC i s’ha presentat aquesta setmana, preveu una inversió de 84,8 milions d’euros a les comarques del Penedès, que serviran per dur a terme actuacions destacades en diversos àmbits com la creació d’habitatge públic, la construcció i millora d’equipaments de salut, infraestructures, educació i cicle de l’aigua. En el cas de l’Anoia, la inversió serà de 33,6 milions d’euros.

Pel que fa a la inversió per habitant, destaca la comarca de l’Anoia, amb 278 euros, 30 euros més que la mitjana de Catalunya (248 euros/habitant). Una altra dada remarcable són les obligacions plurianuals compromeses fins al 2027, que pugen un total de 100,5 milions d’euros.

En concret, la inversió prevista a la comarca és de 33.688.000 euros per aquest any, més un volum de 30.642.000 euros “assegurats” per al període 2025-2027. A destacar un apunt a l’impacte que els fons Next Generation EU han tingut a les comarques de la demarcació del Penedès fins al gener del 2024, que han arribat gairebé a 100 milions d’euros, dels quals 29.327.588 són per a l’Anoia, la qual cosa representen 272 euros per habitant.

Pel que fa a les inversions concretes, poques n’hi ha d’importants que s’hagin de representar obres noves del tot. Així, hi ha previstos un milió d’euros per a la variant de Piera i Vallbona (actualment en obres), el mateix que l’ampliació de l’escola Castell d’Òdena per a convertir-la en un institut escola, amb 3,6 milions, o el nou accés a Igualada des de la Ronda Sud, a punt d’acabar, que s’emporta 3,7 milions.

Les despeses anunciades més importants són les que es volen fer a l’Hospital Universitari d’Igualada (4,1 milions, gairebé 21 de compromesos fins el 2027), i la compra de material i actuacions diverses a la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat, amb 9,1 milions d’euros més.

La resta d’inversions més importants són la conservació de carreteres, amb 3,9 milions, i 1,2 milions per al desenvolupament del Pla Director Urbanístic d’Activitats Econòmiques de la Conca d’Òdena, amb els nous polígons industrials.

El PSC Anoia, content

El diputat igualadí del PSC, Jordi Riba, que a més forma part de l’equip negociador de Salvador Illa amb els representants ERC, s’ha mostrat satisfet de l’acord arribat, que inclou també alguns compromisos que han aportat els socialistes.

En l’àmbit de l’educació, el PSC ha aconseguit el compromís per a la finalització de la redacció del projecte i l’adjudicació de les obres de la nova escola d’Educació Primària all Bruc, així com també l’impuls de l’estudi de planificació del dimensionament de l’oferta educativa per tal de prioritzar-ne les actuacions a Vilanova del Camí.

En l’àmbit social, el nou equipament per a la gent gran a Masquefa es marca com una prioritat a fer realitat en els propers mesos. Seguidament, en l’àmbit urbanístic i d’infraestructures, Jordi Riba ha destacat l’acabament de les obres del nou traçat de la carretera B-224 a Piera i la modificació de la llei d’urbanisme per adaptar la normativa i facilitar la regularització de la situació a diverses urbanitzacions amb dèficits urbanístics i que tindrà molta incidència a diversos municipis de la comarca.

Així mateix, a instàncies del portaveu del PSC a d’Òdena, Francisco Guisado, es portarà a terme un canvi normatiu que permetrà el desbloqueig i el desenvolupament urbanístic dels terrenys de l’antiga Scorpia a Òdena.

Per a Riba “la negociació del PSC inclou diverses propostes territorials a partir de les quals s’ofereixen millores importants per l’Anoia”.

Notícies relacionades

El PSC, satisfet d’haver introduït projectes per a l’Anoia en el pressupost de la Generalitat

Impulsem-Junts crea una llista de 30 demandes per a l’Anoia en els pressupostos de la Generalitat

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta