Gran acollida i participació a la Mostra d’Embotits i Vins d’Altura de la Llacuna

49

La Llacuna va celebrar el passat cap de setmana la novena edició de la Mostra d’Embotits i Vins d’Altura. El bon temps i la bona oferta van ajudar, a tenir al llarg de tot el matí de diumenge, una important presència de públic que no es va voler perdre la fira gastronòmica protagonitzada per l’embotit, el vi i altres productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat.

fira-llacuna-vins-altura-veuanoia
Mostra d’embotits Mallart.

La celebració però, ja va començar el dissabte 15 d’octubre, al local de Cal Sagrera. Més d’un centenar de persones van participar a la vetllada que va iniciar amb una conferencia sobre “el mapa dels sòls, el canvi climàtic i com afecta a la vinya” a càrrec de Josep Ribas, enòleg i un debat obert i participatiu presentat per Ricard Roca. Seguidament va tenir lloc el berenar-sopar amb degustació d’embotits, formatges i vins, amenitzat amb música en directe, en el decurs del qual va tenir lloc l’entrega del premi Raïm d’Altura. Enguany, l’Ajuntament ha volgut reconèixer la trajectòria dels embotits Mallart, un reconeixement a la feina ben feta i a la seva la implicació, constància, identificació amb el municipi.

L’endemà, diumenge 16 d’octubre, va tenir lloc la Mostra d’embotits, vins i caves d’altura. La plaça Major va acollir més d’una desena de productors de vins i embotits i també de formatges. A més, d’altres activitats com el concurs d’aixafar raïms, l’intercanvi de plaques de cava, una exhibició d’un bufador de vidre i fassina d’aiguardent, un taller de treballar amb fang, pintar amb vi, entre altres manualitats.

artur-mas-llibre-honor-llacuna-veuanoia
Artur Mas, durant la recepció oficial a l’Ajuntament de La Llacuna.

A més, diumenge la Llacuna i la Mostra van rebre la visita del president Artur Mas i Gavarró. El president acompanyat de l’alcalde, regidors, diputades i alcaldes comarca, després de la recepció oficial a l’ajuntament, va visitar la mostra. Mas va destacar “la suma de petits pobles, i mitjanes i grans ciutats fan un gran país i en el moment que vivim, tothom serà decisiu. Avui hem vist un poble molt actiu i enèrgic. No s’ha de desaprofitar cap talent. Seguim endavant”

La mostra és organitzada per l’Ajuntament, vol donar a conèixer la qualitat dels productes del municipi, impulsar la seva comercialització i promoure’n el seu consum, a més de posar en valor el món rural i el turisme d’interior.