10.5 C
Igualada
Saturday, February 4, 2023

Gran acollida i participació a la Mostra d’Embotits i Vins d’Altura de la Llacuna

La Llacuna va celebrar el passat cap de setmana la novena edició de la Mostra d’Embotits i Vins d’Altura. El bon temps i la bona oferta van ajudar, a tenir al llarg de tot el matí de diumenge, una important presència de públic que no es va voler perdre la fira gastronòmica protagonitzada per l’embotit, el vi i altres productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat.

fira-llacuna-vins-altura-veuanoia
Mostra d’embotits Mallart.

La celebració però, ja va començar el dissabte 15 d’octubre, al local de Cal Sagrera. Més d’un centenar de persones van participar a la vetllada que va iniciar amb una conferencia sobre “el mapa dels sòls, el canvi climàtic i com afecta a la vinya” a càrrec de Josep Ribas, enòleg i un debat obert i participatiu presentat per Ricard Roca. Seguidament va tenir lloc el berenar-sopar amb degustació d’embotits, formatges i vins, amenitzat amb música en directe, en el decurs del qual va tenir lloc l’entrega del premi Raïm d’Altura. Enguany, l’Ajuntament ha volgut reconèixer la trajectòria dels embotits Mallart, un reconeixement a la feina ben feta i a la seva la implicació, constància, identificació amb el municipi.

L’endemà, diumenge 16 d’octubre, va tenir lloc la Mostra d’embotits, vins i caves d’altura. La plaça Major va acollir més d’una desena de productors de vins i embotits i també de formatges. A més, d’altres activitats com el concurs d’aixafar raïms, l’intercanvi de plaques de cava, una exhibició d’un bufador de vidre i fassina d’aiguardent, un taller de treballar amb fang, pintar amb vi, entre altres manualitats.

artur-mas-llibre-honor-llacuna-veuanoia
Artur Mas, durant la recepció oficial a l’Ajuntament de La Llacuna.

A més, diumenge la Llacuna i la Mostra van rebre la visita del president Artur Mas i Gavarró. El president acompanyat de l’alcalde, regidors, diputades i alcaldes comarca, després de la recepció oficial a l’ajuntament, va visitar la mostra. Mas va destacar “la suma de petits pobles, i mitjanes i grans ciutats fan un gran país i en el moment que vivim, tothom serà decisiu. Avui hem vist un poble molt actiu i enèrgic. No s’ha de desaprofitar cap talent. Seguim endavant”

La mostra és organitzada per l’Ajuntament, vol donar a conèixer la qualitat dels productes del municipi, impulsar la seva comercialització i promoure’n el seu consum, a més de posar en valor el món rural i el turisme d’interior.

Compartir

Més notícies

A propòsit del 24 de gener, dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes

Aquest 24 de gener se celebrava el dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes, amb un ofici religiós, a la parròquia de...

“Els grans temes i els grans fets és millor desenvolupar-los a partir d’una única idea”

Entrevista a Paco Poch, productor de “Sis nits d’agost”, millor pel·lícula per a televisió als XIV Premis Gaudí El productor de cinema igualadí Paco Poch...

Vallbona promociona la gimcana virtual dels bandolers

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia està promocionant la gimcana virtual ‘Bandolers a la recerca del tresor’ a mitjans catalans de gran tirada com Descobrir Catalunya...

Últimes notícies