15.3 C
Igualada
Saturday, February 4, 2023

L’aventurer Carlos Vico va presentar “Superviviente”, llibre autobiogràfic, al Mont-Àgora

carlos-vico-superviviente-veuanoia
Al voltant d’unes 100 persones van escoltar Vico al Mont-Àgora.

Divendres passat al vespre un centenar de persones van acudir a la presentació del llibre “Superviviente”, escrit pel vilanoví Carlos Vico. L’acte es va dur a terme al vestíbul de Mont-Àgora, va ser organitzat per la Cafeteria del recinte cultural, i va ser presentat per Antonio Fernández Porras.

Durant la presentació, Fernández va recordar la diversa trajectòria de Vico “ha estat empresari, ha creuat el desert, ha tingut dos fills, ha corregut el Dakar, s’ha arruïnat, ha vist passar les bales per sobre del seu cap, ha entrenat a persones de tota mena, ha capturat animals mortífers, ha perdut casa meva per la crisi econòmica…ha ballat amb la Mort en més d’una ocasió”.

carlos-vico-montagora-llibre-veuanoia
Carlos Vico, en un moment de la presentació.

Carlos Vico va explicar una important sèrie de vicissituds que el van anar portant a escriure “Superviviente”. Especialment colpidora va ser la seva experiència a Groenlàndia, on va fer una travessia de supervivència que el va portar al límit. Vico és un supervivent, i a la vegada una persona que ha après que la supervivènca té molt d’actitud mental. Vico va assenyalar “que cal ser capaç d’avaluar els recursos que tens en aquells moments més crítics, i utilitzar la millor estratègia per optimitzar-los”. De les seves paraules es desprén que “sempre tenim al nostre abast molt més recursos dels que pensem: aigua en el desert, aliment del no res i refugi en la mateixa intempèrie”.

Divendres passat, envoltat per molts familiars i amics, i per moltes persones interessades en el tema de la supervivència, Carlos Vico va recordar que des de nen, i de la mà del seu avi, va aprendre a valorar la natura, a conèixer els seus secrets i a descobrir la utilitat de tot allò que ens envolta i que tenim a l’abast.

Actualment Carlos Vico és formador en supervivència extrema, i bona part dels seus consells són utilitzats per moltes persones que volen afrontar la vida des d’una perspectiva positiva i de superació, afrontant els problemes com a reptes que es poden solucionar.

Compartir

Més notícies

A propòsit del 24 de gener, dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes

Aquest 24 de gener se celebrava el dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes, amb un ofici religiós, a la parròquia de...

“Els grans temes i els grans fets és millor desenvolupar-los a partir d’una única idea”

Entrevista a Paco Poch, productor de “Sis nits d’agost”, millor pel·lícula per a televisió als XIV Premis Gaudí El productor de cinema igualadí Paco Poch...

Vallbona promociona la gimcana virtual dels bandolers

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia està promocionant la gimcana virtual ‘Bandolers a la recerca del tresor’ a mitjans catalans de gran tirada com Descobrir Catalunya...

Últimes notícies