25 de juny de 2024

Els Premis Igualada Recerca Jove reconeixen set estudiants

El treball premiat en l’àmbit local ha estat sobre l’evolució dels molins a Igualada i rodalies.

Aquest dijous s’ha celebrat el lliurament dels Premis Igualada Recerca Jove. Els premis, convocats pel Campus Universitari Igualada-UdL, que enguany arriben a la seva 19a edició, tenen l’objectiu de promoure l’esperit de recerca entre l’alumnat de batxillerat, cicles formatius de grau superior i de la modalitat artística de cicles formatius de grau mitjà de la comarca de l’Anoia i reconèixer el seu esforç en l’elaboració dels treballs de recerca, així com la tasca dels seus tutors i tutores.

L’acte de lliurament dels guardons ha tingut lloc a la sala d’actes de l’edifici del Pla de la Massa del Campus d’Igualada i ha estat presidit per Montserrat Rué, vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat de la Universitat de Lleida (UdL); Carles Capdevila, delegat del rector de la UdL al Campus Universitari d’Igualada; Carlota Carner, regidora de l’Ajuntament d’Igualada; Joan León, president del Rotary Club Igualada i Mireia Claret, presidenta de l’Ateneu Igualadí.

El premi de l’àmbit local ha estat pel treball “Evolució dels molins a Igualada a rodalies”, d’Oriol Claramunt Borrella (IES Pere Vives Vich); en l’àmbit humanístic i social. Pel que fa a la resta de categories s’ha decretat desert. Els altres premiats han estat, per a l’àmbit científic i tecnològic: primer premi, Laia Castells Martinez (INS Pere Vives Vich), amb “Desmuntant il·lusions” i, segon premi, Iker Pérez Muñoz (INS Pere Vives Vich) per “Creació d’una plataforma de divulgació de ciberseguretat”. En la modalitat social i humanístic, el primer premi se’l va endur Helena Oliva Sabater (INS Joan Mercader) “L’essencial és invisible als ulls” i Ksenia Broslavskaya Vasilishina (INS Alexandre de Riquer de Calaf), amb “La llei és sempre justa? Antígona: Debat entre “legal” i “legítim””. Amb l’artístic, Marta Agulló Ferrer (INS Pere Vives Vich) ha rebut el primer premi pel treball “El cos com a espai de conflicte, (de) construcció i lluita: Explorant la relació amb els nostres cossos”.

Els primers premis s’ha endut un obsequi valorat en 300 euros i un viatge de quinze dies a un camp internacional de joventut Rotary Club Igualada a un país europeu que atorga l’Ajuntament d’Igualada i el Rotary. En el cas dels segons premis, l’obsequi és valorat en 150 euros i l’atorga la Universitat de Lleida.

A banda dels premis habituals, aquest any s’ha estrenat un nou guardó dins de la categoria d’àmbit científic i tecnològic: Premi al millor treball de recerca dins de l’àmbit específic de la química. Aquest ha estat atorgat a: Manel Saurí Fernández (INS Pere Vives Vich) amb el seu treball “Purificació i anàlisis de de l’activitat enzimàtica de la bromelina present en la pinya comercial”.

Aquest mateix dijous el Campus d’Igualada també ha celebrat la seva tercera Jornada de Recerca, que ha tingut lloc aquest matí a l’edifici de Ciències de la Salut. Després de l’èxit de la primera edició, el campus igualadí ha tornat a organitzar aquesta jornada intensiva de recerca, on més d’una vintena de professors i professores han donat a conèixer la recerca que desenvolupen en diferents àmbits de coneixement: Salut, Organització d’Empreses, Economia Circular, Enginyeria, Interacció Persona-Ordinador, entre d’altres.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: