8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

El ple aprova el conveni per a la construcció del nou campus de salut
E

Publicitat

El ple municipal ha aprovat aquest dimarts, per unanimitat, el conveni entre el Govern de la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, l’Ajuntament d’Igualada i la Universitat de Lleida per a la construcció d’un equipament destinat als estudis universitaris de ciències de la salut de la UdL a la capital de l’Anoia. El conveni serà presentat públicament aquest dijous pel conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, durant la visita que farà als terrenys de l’antic hospital, on s’ha construir aquest nou campus de la salut.

El ple també va aprovar, amb el suport de tots els grups municipals, el Pla Local d’Acció Comunitària (PLACI) per als anys 2020-23 i l’atorgament de les subvencions a entitats sense ànim de lucre corresponents a la línia dirigida als centres educatius en l’àmbit de la pràctica de l’esport escolar. La unanimitat es va mantenir, igualment, en l’aprovació de les subvencions per a la restauració de façanes, i de la pròrroga del Pla Local de Joventut 2016-2020.

En la part no resolutiva del Ple, es van presentar i aprovar quatre mocions. La primera va ser una d’ERC, de suport als establiments afectats per les restriccions d’obertura: bars, restaurants i centres d’estètica. El text va tenir el suport d’Igualada Som-hi, Poble Actiu i Ciutadans, i l’abstenció de Junts per Igualada. Seguidament es va debatre una moció sobre el mateix tema, presentada per Ciutadans, de suport al gremi de bars, restauració i centres d’estètica d’Igualada. Hi van votar a favor tots els grups, tret d’ERC, que es va abstenir.
El Ple també va aprovar dues mocions més presentades per Poble Actiu. La primera era per l’impuls a l’autoconsum d’energia solar fotovoltaica, i la segona per establir criteris de progressivitat en les ordenances fiscals de l’Ajuntament d’Igualada. Els dos textos van tenir el vot a favor d’Esquerra Republicana i d’Igualada Som-hi i l’abstenció de Junts per Igualada i Ciutadans.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies