25.5 C
Igualada
Dimecres, juliol 28, 2021

El 12% de la població de la Conca ha desenvolupat anticossos

L’Hospital Clínic i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), en col·laboració amb els ajuntaments i els centres de salut de la Conca d’Òdena, han portat a terme el Certify·Health, un projecte suportat per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia que té com objectiu desenvolupar certificats mèdics digitals que recullin informació sobre cada persona en relació amb la COVID-19.

La primera campanya es va fer el 5, 6 i 7 d’octubre a la carpa annexa al CAP de Vilanova del Camí i es van fer 1.400 test. Durant el mes d’octubre i novembre també es van fer els test a la residència Amavir. El resultat d’aquestes proves van

A partir del 26 d’octubre, l’estudi Certify·Health va sumar la col·laboració de Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i es va ampliar la campanya de testeig a 15 farmàcies de la Conca d’Òdena que van realitzar 2.200 test. I del 14 al 19 de desembre es va fer la tercera campanya emmarcada en el projecte europeu Certify·Healt.

Aquests test serològics indiquen si es tenen infeccions actives (IgM) o si s’han superat infeccions (IgG) del coronavirus SARS CoV-2 i, per tant, s’han desenvolupat anticossos que podrien proporcionar immunitat.

Un 12% de la població ha desenvolupat anticossos
Una vegada finalitzada la campanya, l’Hospital Clínic va organitzar el 22 de desembre una sessió informativa per valorar l’experiència del projecte Certify·Health i els test serològics realitzats a Vilanova del Camí i a les farmàcies de la Conca d’Òdena.

La sessió informativa va començar amb una benvinguda per part d’Isaac Cano, membre de l’IDIBAPS i professor associat de l’Escola de Medicina de la Universitat de Barcelona; i de l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte.

Josep Roca, de l’Hospital Clínic, va fer una introducció a les proves serològiques i la Covid-19 i la Dra. Ma José Garcia, directora del CAP de Vilanova del Camí va parlar de l’experiència del projecte al municipi, oferint dades concretes sobre IgG i IgM.

Segons van explicar els experts durant la sessió de valoració de la campanya, se sap que un 63% de les persones que es van fer les proves a la residència AMAVIR –que va ser un dels focus més virulents del territori, amb una alta mortalitat- van donar positiu en IgG, és a dir, que han desenvolupat anticossos contra la malaltia. Una immunitat però, que no es pot assegurar per quant temps serà efectiva.

En el cas de la campanya a la carpa de Creu Roja, el passat mes d’octubre, aquest percentatge és del 13% i a les farmàcies el resultat de persones que van desenvolupar anticossos és de l’11%.

Durant la sessió de valoració també es va comptar amb el testimoni de Luz Fernández farmacèutica i una de les primeres positives de Covid a la conca, encara avui convalescent.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Poble Actiu considera insuficient la subvenció per plaques solars aprovada al ple

Poble Actiu valora com a positiva la proposta de subvencionar la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques però considera que la proposta es queda curta....

Òdena resol el 91% de les incidències comunicades a través de la Línia Verda

L’Ajuntament d’Òdena ha resolt el 91% de les 3.046 incidències que ha rebut a través de la Línia Verda, el servei de comunicació d’incidències...

La Llacuna celebra amb èxit el Cap de Setmana Jove

El passat cap de setmana va tenir lloc a La Llacuna el Cap de Setmana Jove. Aquest es va organitzar conjuntament des de la...

El CF Òdena rep el trofeu de campió de lliga

Les Nits de Campions de la Federació Catalana de Futbol canvien de format a causa de la pandèmia sanitària, i es lliuren els guardons...

La presidenta de la Diputació visita Bellprat i es compromet a pagar els danys causats per l’incendi als municipis

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marin, ha visitat aquest dimarts a la tarda Bellprat, el municipi més afectat per l'incendi d'aquest...
Compartir