17.3 C
Igualada
Dijous, març 30, 2023

El 12% de la població de la Conca ha desenvolupat anticossos

L’Hospital Clínic i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), en col·laboració amb els ajuntaments i els centres de salut de la Conca d’Òdena, han portat a terme el Certify·Health, un projecte suportat per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia que té com objectiu desenvolupar certificats mèdics digitals que recullin informació sobre cada persona en relació amb la COVID-19.

La primera campanya es va fer el 5, 6 i 7 d’octubre a la carpa annexa al CAP de Vilanova del Camí i es van fer 1.400 test. Durant el mes d’octubre i novembre també es van fer els test a la residència Amavir. El resultat d’aquestes proves van

A partir del 26 d’octubre, l’estudi Certify·Health va sumar la col·laboració de Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i es va ampliar la campanya de testeig a 15 farmàcies de la Conca d’Òdena que van realitzar 2.200 test. I del 14 al 19 de desembre es va fer la tercera campanya emmarcada en el projecte europeu Certify·Healt.

Aquests test serològics indiquen si es tenen infeccions actives (IgM) o si s’han superat infeccions (IgG) del coronavirus SARS CoV-2 i, per tant, s’han desenvolupat anticossos que podrien proporcionar immunitat.

Un 12% de la població ha desenvolupat anticossos
Una vegada finalitzada la campanya, l’Hospital Clínic va organitzar el 22 de desembre una sessió informativa per valorar l’experiència del projecte Certify·Health i els test serològics realitzats a Vilanova del Camí i a les farmàcies de la Conca d’Òdena.

La sessió informativa va començar amb una benvinguda per part d’Isaac Cano, membre de l’IDIBAPS i professor associat de l’Escola de Medicina de la Universitat de Barcelona; i de l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte.

Josep Roca, de l’Hospital Clínic, va fer una introducció a les proves serològiques i la Covid-19 i la Dra. Ma José Garcia, directora del CAP de Vilanova del Camí va parlar de l’experiència del projecte al municipi, oferint dades concretes sobre IgG i IgM.

Segons van explicar els experts durant la sessió de valoració de la campanya, se sap que un 63% de les persones que es van fer les proves a la residència AMAVIR –que va ser un dels focus més virulents del territori, amb una alta mortalitat- van donar positiu en IgG, és a dir, que han desenvolupat anticossos contra la malaltia. Una immunitat però, que no es pot assegurar per quant temps serà efectiva.

En el cas de la campanya a la carpa de Creu Roja, el passat mes d’octubre, aquest percentatge és del 13% i a les farmàcies el resultat de persones que van desenvolupar anticossos és de l’11%.

Durant la sessió de valoració també es va comptar amb el testimoni de Luz Fernández farmacèutica i una de les primeres positives de Covid a la conca, encara avui convalescent.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Portada: Torna la Mostra Igualada plena del millor teatre familiar

Torna la Mostra Igualada plena del millor teatre familiar. Un total de 30 espectacles repartits en 12 escenaris de tota la ciutat. El certamen...

El repàs de la setmana amb les notícies més llegides a veuanoia.cat

Com cada dijous, fem el repàs de les notícies més destacades dels darrers sis dies a veuanoia.cat. L’anoienc Jordi Ros guanya la Kings League davant més...

Detingut l’home que va atracar a punta de pistola un banc a Hostalets de Pierola

El passat 24 d'octubre un home va assaltar amb una pistola una entitat bancària de CaixaBank als Hostalets de Pierola. Els fets que van...

Últimes notícies