Demà diumenge comencen les Festes del Pilar al barri de la Font Vella
D

8 d'octubre de 2022

Diumenge s’iniciaran al barri de la Font Vella les tradicionals Festes del Pilar, que tindran dimarts al vespre i el dimecres 12 d’octubre, festiu, i el següent cap de setmana, com a dies amb més activitats. Tot seguit podeu consultar el programa fins dijous de la setmana vinent. A la propera edició publicarem la resta d’actes previstos.

DIUMENGE 9 D’OCTUBRE
9h. Guarnició de carrers
A la plaça Pius XII. La Comissió de Festes del Barri de la Font Vella convida a tothom qui ho vulgui a guarnir els carrers.

DIMARTS 11 D’OCTUBRE
12h. Repic de campanes
A les esglésies de Santa Maria i del Roser. Després, enlairada de coets.

19.30h. Cercavila.
Els gegants del barri de la Font-Vella conviden a tothom que tingui gegantons i caprgrossos, acompanyar-los a la cercavila, amb els grallers de l’Associació Cultural Dessota. Enguany s’estrenarà a la cercavila una rèplica original de la farola del barri, desapareguda el 1989, i que molt gentilment ha fabricat i cedit Antoni Maria Cortés, amic del barri. Recorregut: Roser, plaça Pius XII, Santa Maria, plaça Ajuntament, Born, plaça del Pilar, Sant Cristòfol, Sant Jordi, plaça del Rei, Concepció, Custiol i Roser.

21.30h. Correfoc.
Inici plaça de la Creu. Aquesta edició de les festes ens acompanyen també el Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada, que juntament amb dues colles més vingudes del Vendrell i Tarragona, ens tenen preparat un correfoc espectacular pel centre de la ciutat i els carrers del nostre barri que no us podeu perdre.
Recorregut: plaça de la Creu, Sant Sebastià, Sant Roc, plaça Sant Miquel, Sant Jaume, Custiol, plaça Pius XII. Acte amb foc. Servei de barra.

23h. Dj Spinster&Points.
A la plaça Pius XII. Ells són la Júlia Fuertes (Dj Spinster) i el Marc Pons (Dj Points) i es defineixen pel multiestil que abarca gèneres musicals com el reggae, funky, música dels 90, deep house, èxits del moment, salsa i reggaeton entre d’altres. Uns joves de la nostra ciutat que ho estan petant fort allà on van. Amb servei de barra.

DIMECRES 12 D’OCTUBRE
8h. Matinades.
Ja fa 40 anys que les gralles de l’Escola de Grallers de Sitges ens ofereixen un bon despertar.

11h. Gegants a Missa.
Els gegants, la bandera i la farola del barri, sortiran del Roser per anar a Santa Maria, acompanyats per l’Escola de Grallers de Sitges.

11.30h. Missa solemne.
A la basílica de Santa Maria Oficiarà l’arxipreste Eduard Flores amb l’acompanyament dels grallers de la Sitges i els cants dirigits per Antoni Miranda. Durant la missa els grallers tocaran dues peces escrites per Blai i Fontanals. Al final serà el primer cop que es toca l’himne del barri amb gralles. En sortir els Gegants aniran a fer el vermut i s’estaran al costat de la capella del carrer Nostra Senyora de la 0, cantonada Plaça del Pilar, on s’exposarà la imatge de la Verge del Pilar. Durant els dies 11 i 12 d’octubre es podràn fer ofrenes de flors i llantions a la capella.

12.30h. Vermut musical.
A la plaça del Pilar. Mon Petit Món és una formació a trio de swing i jazz manuche. Són Cecil Ruedas a la guitarra, Toni Romero al contrabaix i Maribel Lara a la veu.

17.30h. Xocolatada.
A la plaça Pius XII, xocolatada amb suca-mulla pels infants en primer lloc, i si ens deixen, per a tothom. Gentilesa de Pastisseria Targarona.

18h. Espectacle infantil.
A la plaça Pius XII, a càrrec de Cia Bitxicleta, amb l’espectacle “Màgia, pallassades i cançons” perquè la quitxalla gaudeixi d’una bona estona en família.

20h. The Grooving Septet
A l’església del Roser. Concert d’un grup de joves talents igualadins amb peces de jazz, rock-balades, boleros, swing, pop-rock i soul. Són: Judit Solé, Lluc Torras, Omar Olmedo, Ramón Sala, Ariadna Grau, Núria Quilez, Bartomeu Enrich i David Oliva.

DIJOUS 13 D’OCTUBRE
9h. Missa de difunts.
A l’església del Roser, missă en sufragi dels difunts del barri, amb Mn. Eduard Flores.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?