12 de juny de 2025

El celler Pla de Morei presenta Rel, la seva nova col·lecció de vins homenatge a les varietats autòctones de l’Anoia

Un article de
2 minuts

El celler Pla de Morei ha presentat al Restaurant Avenir de Barcelona la nova seva gamma de vins: REL. Es tracta d’una col·lecció de vins que mira enrere a la història vitivinícola del celler i recupera les varietats del territori on es troba, l’Anoia. Són vins monovarietats, elaborats únicament amb el raïm de la més alta qualitat, provinent exclusivament de les vinyes del celler.

Els vins que conformen la col·lecció REL són vins que s’elaboren amb dues varietats recuperades de la zona de producció, la garnatxa peluda i el mandó. El vi REL Garnatxa Peluda és la màxima expressió del terroir calcari del celler, i recupera una varietat oblidada de la zona. Un vi amb un color negre viu, que aporta notes de fruita vermella en boca i un postgust llarg, que tot en conjunt el converteix en un vi elegant i equilibrat i molt mediterrani. Així mateix, el vi REL Mandó és ideal per gaudir d’una experiència refrescant en boca i plena de sabor, que pot acompanyar qualsevol moment especial. Amb un color rosat vibrant, en nas aporta delicades notes de maduixa i cireres, i ja en boca és un vi fresc, equilibrat i amb una acidesa harmonitzada a cada glop.

Són vins d’edició limitada a poc més de 2.300 ampolles, per a consumidors que busquen la màxima excel·lència, creats amb cura des de l’inici del procés amb una verema manual, ramell a ramell.

El projecte de Pla de Morei s’inicia l’any 1997 amb una aposta i valors amb l’entorn que l’envolta: protegir-lo, preservar-lo i recuperar-lo. El celler ha apostat per una agricultura 100% ecològica, que ha estat punta de llança del projecte des dels seus orígens, que els ha convertit en pioners a la zona i els ha fet obtenir les certificacions més rellevants en matèries d’agricultura ecològica com el CCPAE, Delinat i NOP.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!
Comenta aquesta entrada:
Et recomanem×