13.9 C
Igualada
Dijous, febrer 25, 2021

Avui divendres, debat a l’Espai Cívic Centre sobre el lloguer a Igualada

Avui divendres 29 de març el Sindicat de Llogateres d’Igualada convoca als veïns i veïnes d’Igualada a un primer acte de l’entitat titulat “Què està passant amb el lloguer a Igualada?”., al Espai Cívic Centre. a les 19h.

L’acte tindrà una durada aproximada d’una hora. A L’inici es presentarà el recent constituït Sindicat de Llogateres d’Igualada, una plataforma autònoma de veïnes d’Igualada que pretén ser una eina ciutadana en pro de la defensa del dret a l’habitatge i d’un lloguer assequible, estable, segur i digne.
En la primera part de l’acte, s’exposarà el resultat de la investigació sobre la situació actual del lloguer a Igualada i comarca amb les dades a les quals han tingut accés des del Sindicat.

En una segona part, es comptarà amb la participació d’una representació del Sindicat de Llogateres de Barcelona, que explicarà tot el que es necessita saber sobre el Sindicat, les accions, campanyes i lluites que actualment s’estan duent a terme. “Aprofitarem la seva experiència per adquirir coneixements que sens dubte ens faran falta per al nostre propòsit”, expliquen els organitzadors.

El Sindicat de Llogateres d’Igualada pretén reactivar lluites i sumar esforços. Així doncs, en la tercera part de l’acte, la representació de la PAH posarà en antecedents de la feina feta fins a dia d’avui a Igualada i a la comarca, així com de les opcions i dels reptes que hi ha per endavant.

A mode de conclusió i de nexe amb el següent acte, s’exposaran “les possibilitats que tenim els veïns i veïnes per lluitar contra els abusos de les immobiliàries, la inacció del govern, l’especulació dels bancs i fons voltor, la proliferació dels pisos turístics i d’altres reptes als que, sens dubte, haurem de fer front entre totes a partir de JA!”, diuen des del Sindicat. “Per descomptat, hi haurà torns oberts de paraules per començar un diàleg necessari i urgent sobre l’habitatge i, especialment, el lloguer a la nostra ciutat.. Aquest diàleg serà l’eix troncal del següent acte, on pretenem que a través d’una assemblea totes puguem exposar, debatre, i consensuar una proposta ciutadana sobre l’habitatge”.

Augment del 37% del preu del lloguer en cinc anys
Des de 2014 a dia d’avui, el preu del lloguer a Igualada ha pujat un 36,92% segons dades oficials, o el que és el mateix, el preu del lloguer mitjà ha augmentat 120,8€ en quatre anys. I la tendència és clarament exponencial, informa el Sindicat. “Així doncs, denunciem també que la precarització general de les condicions laborals multiplica el risc d’exclusió residencial”. En el període 2013-2017 els jutjats d’Igualada van executar 828 desnonaments, dels quals 534 van ser per impagament del lloguer.

A Igualada hi ha 294 pisos buits propietat de bancs segons les últimes dades oficials. “Cal a més una mobilització urgent dels habitatges buits i un augment del parc públic de lloguer social”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La MICOD organitza una cinquantena d’actes per commemorar el Dia de la Dona

Les regidores dels set municipis de la Conca d’Òdena han presentat aquest dimecres un farcit programa d’actes de commemoració del 8 de març, el...

Es convoca la 16a edició dels Premis Igualada Recerca Jove

La tinenta d’alcalde Carlota Carner ha anunciat aquest dimecres la convocatòria d’una nova edició dels Premis Igualada Recerca Jove atorgats als treballs dels alumnes...

El nou Espai Social i Cultural de Calaf portarà el nom de Carmen Arrojo i Maroto

El passat dilluns, Calaf va celebrar el ple municipal, en format online, del mes de febrer. Un dels primers punts va ser l'aprovació per unanimitat...

Han tingut temps, però no interès

La Diputació de Barcelona afirma que Igualada no té un pla de reactivació econòmica i social davant l’impacte de la covid-19 Som a les portes...

Igualada acollirà un fòrum sobre el comerç català el proper dilluns

Comentar i debatre el present i el futur del comerç local, aquest és l’objectiu del FORUMCOMERÇCAT, organitzat per Igualada Comerç i que es celebrarà...
Compartir