17 C
Igualada
Dimarts, octubre 27, 2020

Diumenge a l’Ateneu, “Dintríssim” del grup Xiula

Conèixer-se a un mateix no és una tasca fàcil, per això val més començar a explorar-se des de petit. Aquest diumenge dia 31 de març, a les 6 de la tarda, al Teatre Municipal l’Ateneu el grup Xarxa Igualada proposa Xiula, que presenta el seu nou disc Dintríssim. És un espectacle interactiu d’animació on combinen els seus clàssics Verdura i peix o Polls amb les noves cançons que s’originen en un viatge a l’interior del cos humà. Un recorregut per estils musicals variats amb temes que treballen valors de manera divertida i crítica. Les entrades són a 6 € i a 5 € per als socis de Xarxa. La venda d’entrades és al vestíbul de l’Ateneu, des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.

Xiula
Una de les experiències d’animació musicals més innovadores és la que proposen els quatre intèrprets de Xiula. Des de fa uns anys fan cançons pròpies i per encàrrec i creen espectacles que animem a tota mena de públics.

Des d’una mirada farandulera, però professional, treballen amb continguts crítics i amb esperit, perquè estan molt connectats al món de l’educació i a les necessitats i conflictes de les persones i la nostra societat.

Actualment formen la banda en Jan Garrido (músic, educador social i ànima del grup); Rikki Arjuna (també músic i educador social); l’Adrià Herèdia, un músic implicat en un munt de bandes i en Marc Soto, músic i membre del grup La Sra. Tomasa. Des de molt joves han estat en el món de la música i el lleure i a diversos grups fent espectacles d’animació i clown, teatre i pel·lícules i participant a altres projectes musicals com Rocamadour i La Sra. Tomasa.

Dintríssim, dins del cos
Els quatre músics de Xiula, després de viatjar tant pel món, decideixen iniciar l’aventura definitiva: un recorregut per l’interior del cos humà, on podran descobrir alguns dels secrets i de les problemàtiques que s’amaguen en cadascun de nosaltres. Un viatge que no deixa de ser la metàfora d’un moment introspectiu que creiem més necessari que mai; un aturar-se per respirar, tancar els ulls i mirar cap endins.

L’espectacle és un concert teatralitzat on les noves cançons de Xiula es combinaran amb alguns dels clàssics del grup. A través de la música, l’humor i acompanyats per projeccions anatòmiques sorprenents, els Xiula s’enfrontaran al sucre, vibraran amb els polls, gaudiran d’una meditació màntrica col·lectiva, rapejaran sobre la verdura i el peix, i tractaran altres temes que afecten a tots i totes, com els mocs o les pantalles.

L’espectacle està pensat per esdevenir un trajecte on el públic pugui prendre consciència d’alguns temes que tots i totes tenim per treballar; volen provocar el diàleg entre pares, mares i els seus fills i filles en una sèrie de problemàtiques quotidianes i alhora transcendents.

El públic esdevé còmplice i viu una experiència espontània de balls, moviments i accions en un compartir familiar que esdevé reflexiu. Temes com l’alimentació saludable, l’excés de sucre en la nostra dieta, o l’addicció a les pantalles, es combinaran amb reflexions més profundes com la necessitat d’aturar-se i respirar o el qüestionar-se com ens estimem els uns als altres.

Melodies modernes i lletres crítiques en un espectacle interactiu que us pentinarà els ‘chakres’ i les xacres.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tous suspèn la Festa Major davant l’agreujament de la situació sanitària

Sant Martí de Tous no podrà celebrar enguany la Festa Major, prevista pels caps de setmana del 7, 8 i 14 i 15 de...

Religió a l’escola?

M’ha sorprès la notícia que en alguns centres públics d’educació s’impartirà l’assignatura de religió islàmica. Probablement aquest fet portarà polèmica. En realitat no pretenc...

La còmedia de Pere Riera “La dona del 600”, aquest diumenge a l’Ateneu

El Teatre Municipal l’Ateneu presenta aquest diumenge, 1 de novembre, a les 19 hores, l’obra 'La dona del 600', escrita i dirigida per Pere...

La Pobla de Claramunt estableix una congelació generalitzada d’impostos

Davant dels efectes socials i econòmics derivats de la pandèmia, l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt ha aprovat les seves ordenances fiscals per l’any...

Nova campanya de promoció d’Igualada Comerç fins a finals d’any

Els darrers mesos s’ha estat preparant una ambiciosa campanya de dinamització i promoció permanent fins a finals d’any i constant del comerç per part...
Compartir