13.3 C
Igualada
Divendres, 23 febrer 2024

Un article de

Aigua és Vida no veu “neutral” l’informe jurídic de l’Ajuntament d’Igualada que no els permetria participar a la comissió d’estudi de l’aigua
A

Publicitat

Segueix el conflicte sobre la comissió d’estudi de sobre el servei de l’aigua a Igualada. La Plataforma Aigua és Vida ha criticat l’informe fet pels serveis jurídics de l’Ajuntament, fet amb la intenció d’interpretar si plataformes com Aigua és Vida o la PAH podien participar d’aquesta comissió d’estudi, i que conclou que no hi poden participar. Segons Aigua és Vida, “l’informe jurídic que l’Ajuntament d’Igualada ha presentat per respondre a l’esmena que va ajornar la votació de la Comissió d’Estudi sobre el servei d’aigua al ple d’octubre, fa una interpretació de la llei molt esbiaixada perquè contempla només com a associacions locals aquelles que estiguin inscrites al registre municipal, quelcom que no és obligatori per ser una associació local”. En aquest sentit, Aigua és vida ha explicat que “el Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals, el document que han utilitzat els serveis jurídics per crear la Comissió d’Estudi, estipula que han de participar en l’esmentada comissió les parts implicades, sense especificar quines en concret i sense decretar que Aigua és vida no pugui estar dintre, ja que som part interessada”. És per aquest motiu que la plataforma considera que “la interpretació que han fet els serveis jurídics de l’Ajuntament d’Igualada no és neutral, ja que han plantejat una visió que afavoreix només al govern i no al conjunt de la ciutadania, en la mesura en què una part de la ciutadania s’expressa a través d’Aigua és vida, i saben que a altres municipis s’ha fet amb entitats més enllà de les associacions veïnals”.

Aigua és vida critica que “la interpretació que fa l’informe presentat pels serveis jurídics de l’Ajuntament d’Igualada retorça la llei limitant la participació democràtica a les Associacions de Veïns”. En aquest sentit, la plataforma ha llançat una reflexió a tots els partits que formen el ple de l’Ajuntament d’Igualada: “no s’entén que Aigua és vida, la plataforma que va destapar que no hi ha contracte de concessió del servei d’aigua, la mateixa que ha mobilitzat a la ciutadania i fiscalitzat al govern per arribar a la Comissió d’Estudi, quedi fora d’aquesta. Això és un sense-sentit perquè sense nosaltres res del que avui està passant en relació a l’aigua existiria; sense nosaltres el problema de l’aigua seguiria sent invisible”.

La plataforma ecologista ha recordat que “la Comissió d’Estudi és un procés legal que l’Ajuntament no pot ometre, per això vam demanar la seva creació al ple de pressupostos. Avui saben que ho han de fer obligatòriament però no ens volen dintre”. La plataforma ecologista ha afegit que “la Comissió d’Estudi és molt important perquè ha de redactar un informe sobre quin model de gestió serà el millor per a Igualada, un informe que no serà vinculant però sí que legitimarà al ple de l’Ajuntament, òrgan decisori, a decidir finalment quin model de gestió s’aplicarà a Igualada”. En aquest sentit, Aigua és vida ha explicat que “no podem no ser-hi a la Comissió d’Estudi perquè som l’única garantia ciutadana que, aplicant criteris objectius amb un bagatge profund de la realitat del servei d’abastament d’aigua a Igualada, vetllarà desinteressadament per la gestió pública de l’aigua: nosaltres som garantia de transparència, democràcia i sobirania ciutadana, i això és justament el que l’Ajuntament d’Igualada i el seu govern vol deixar fora de la Comissió d’Estudi”.

Per tot això, Aigua és vida demana a ERC Igualada, Igualada Som-hi i Poble Actiu-CUP, els tres partits que van firmar el Pacte Social i Institucional per l’Aigua al Municipi d’Igualada al maig d’aquest any que “no acceptin, de cap de les maneres, una proposta en la qual la plataforma Aigua és vida no formi part de la Comissió d’Estudi, perquè això significaria no respectar el pacte firmat en el qual es demanava crear una comissió en la què hi participessin els actors de la societat implicats en la problemàtica de l’aigua, com Aigua és vida”. En aquest sentit, Aigua és vida demana als tres partits que respectin el pacte durant el ple de novembre fent-los recordar que “en tant que són els firmants del pacte per la gestió pública de l’aigua, són els únics garants de fer possible que aquest procés sigui democràtic” i avisen: “permetre la Comissió d’Estudi que proposa el govern d’Igualada sense Aigua és vida seria no respectar el pacte”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies