10.6 C
Igualada
Dimarts, 28 novembre 2023

Un article de

Un centenar de persones celebra el 15è aniversari de la Festa de la Ratafia
U

Publicitat

El Local de Xauxa va quedar petit aquest passat dissabte en acollir els més de 100 comensals que van compartir el dinar ratafiaire, una de les cites més emblemàtiques de la Festa de la Ratafia que arribava enguany a la seva XVa edició. Després d’un migdia animat, on els protagonistes van ser una trentena d’infants que van participar del contacontes i d’un taller de tardor, més de 70 racions de botifarra i peus de porc amb salsa de ratafia i una quarantena de plats de paella vegetariana van omplir les taules del local.

Després del ja tradicional bingo de sobretaula, tota l’atenció va desplaçar-se cap al Casal Popular El Foment, on Jaume Piquer (Jimmi), va oferir una xerrada sobre “Les begudes de la terra, una altra manera de descobrir país”. Rondaven les 8 del vespre quan va tenir lloc l’entrega dels premis del XV concurs de Ratafia de l’Anoia.

Enguany van participar-hi 32 ratafies, essent un concurs molt disputat. El primer premi va ser per Montserrat Ribé Aribau, qui va rebre el quadre d’enguany pintat per Jordi Sanahuja. El segon premi, un lot de vins d’Igualavins, va ser per a Glòria Morgades i el tercer guardó, per Pol Tarrida, consistent en un lot de cerveses artesanes del Celler Cal Figueres. La cirereta del concurs va ser, com cada any, el tast popular de les ratafies casolanes que va afavorir interessants converses sobre plantes, aromes i petits secrets entre els elaboradors de ratafia.

A mitjanit el concert del conjunt Jam Jamaica & Paul Carter va posar el punt final a un dia molt intens, de ratafia, de tradició, de festa i de cultura catalanes, una cita que consolidava els 15 anys dels Amics de la Ratafia de l’Anoia, l’associació que cada any promou, a l’estiu, la recollida d’herbes per elaborar la ratafia i que cada novembre celebra la seva festa anual.
Des dels Amics de la Ratafia de l’Anoia es vol agrair molt especialment els col·laboradors d’aquesta edició: el Casal Popular El Foment, el local del Barri de Xauxa, l’artista Jordi Sanahuja, Igualavins, Cal Maginet i el Celler Cal Figueres.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies