9.1 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Un miler d’escolars vilanovins es donen la mà en el Dia Universal dels Drets dels Infants
U

Publicitat

Més d’un miler de nens i nenes de 5 a 12 anys es van trobar ahir dimecres al camp de futbol de Can Titó de Vilanova del Camí per celebrar el Dia Universal dels Drets dels Infants. De la mà de la regidoria d’Educació, hi van participar les tres escoles de primària, Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata, primer amb la lectura d’un manifest i després amb la preparació d’una fotografia aèria.

Un grup de nens i nenes de les escoles de primària del municipi van lluir una pancarta del Dia Universal dels Drets dels Infants mentre els seus companys llegien el manifest que han preparat a les aules. Els infants van reivindicar els drets i deures dels nens i nenes de tot el món, així com el respecte d’aquests drets, com el de jugar. Però també van incidir en els deures que tenen, l’obligatorietat de respectar el dret dels altres.

Els drets dels infants es van reconèixer fa 30 anys pel conjunt de països de les Nacions Unides i es troben recollits en la Convenció sobre els drets dels Infants. Malgrat tot, explicaven els infants en el manifest, encara hi ha molts nens i nenes al món, privats dels seus drets, n’hi ha molts que encara passen gana i que han de fugir dels seus països per les guerres.

La lectura del manifest es va acabar amb un aclaparador aplaudiment i a continuació, seguint les indicacions de Carles Palet, tècnic de joventut, els nens i nenes de cada escola van anar formant l’esquelet de tres infants gegants donant-se la mà. La imatge aèria és impactant.

Les llars La Baldufa i El Molinet també van celebrar el Dia Universal dels Drets dels Infants. Ho van fer plegades, dibuixant un gran cor amb pedres decorades que els infants van portar de casa i amb una pancarta de fons on es podia llegir: “Quan naixem, neixen els nostres drets”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies