8.5 C
Igualada
Dijous, febrer 25, 2021

Zhou Mengxin guanya el premi “Cuiner 2019” del Fòrum Gastronòmic de Barcelona

La co-xef del Somiatruites, Zhou Mengxin, guanya el premi “Cuiner 2019” del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. Un guardó que s’ha decidit en un 70% pel vot de la ciutadania, i en un 30% per la valoració d’un comitè d’experts i crítics gastronòmics. Mengxin és la primera dona que aconsegueix aquest premi.

A finals d’octubre van començar les votacions populars a través d’un formulari web al portal del diari La Vanguardia, on Mengxin es disputava el premi amb els xefs Isaac Monzó (Cal Trunfó, Les Torres d’Oristà), Sergi Ortiz (L’Antic Forn, Cervera), David Rustarazo (Nairod, Barcelona) i Pere Venturós (Terra, Berga). Finalment la cuinera igualadina ha estat la guanyadora del prestigiós concurs del Fòrum Gastronòmic, un dels esdeveniments més rellevants pel sector de la cuina al país.

En el darrer any, la xef Zhou Mengxin ha destacat per la seva participació en el certamen internacional de joves cuiners San Pellegrino Young Chef, classificant-se entre els 10 cuiners finalistes de la regió Ibèrica i Mediterrània i obtenint el premi San Pellegrino a la Responsabilitat Social. D’altra banda, el restaurant Somiatruites, sota la direcció a cuina dels xefs David Andrés i Zhou Mengxin, ha revalidat el distintiu Bib Gourmand de Michelin, que distingeix els restaurants que ofereixen una cuina d’altra qualitat a preus assequibles.

El xef David Andrés participa en el Fòrum Gastronòmic amb la ponència  “La cuina en equip”
El xef del restaurant Somiatruites, David Andrés, ha participat en el Fòrum Gastronòmic de Barcelona. El xef igualadí ha estat una de les quatre “noves estrelles de la cuina a Europa” encarregades de fer una ponència el dimarts 19 de novembre.

David Andrés, ha parlat sobre “La cuina en equip” i ha explicat com es gestiona la cuina i el menú de dos restaurants tan diferents com els que ell dirigeix: el Somiatruites d’Igualada i el restaurant Via Veneto de Barcelona, amb una estrella Michelin. En la seva ponència, Andrés ha posat l’accent en la necessitat de tenir un bon equip per aconseguir que un projecte funcioni.

La conferència del xef igualadí s’ha complementat amb un showcooking amb cinc plats de Via Veneto; llamàntol a la thermidor, llenguado amb salsa normanda, filet Wellington, i dues postres, un san loré de xocolata i una charlotte de llimona i mandarina. Andrés també ha portat a Barcelona algunes de les creacions del Somiatruites, com l’amanida de carabassa rostida amb sardines fumades i el filet del Somiatruites amb steak tartar.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La MICOD organitza una cinquantena d’actes per commemorar el Dia de la Dona

Les regidores dels set municipis de la Conca d’Òdena han presentat aquest dimecres un farcit programa d’actes de commemoració del 8 de març, el...

Es convoca la 16a edició dels Premis Igualada Recerca Jove

La tinenta d’alcalde Carlota Carner ha anunciat aquest dimecres la convocatòria d’una nova edició dels Premis Igualada Recerca Jove atorgats als treballs dels alumnes...

El nou Espai Social i Cultural de Calaf portarà el nom de Carmen Arrojo i Maroto

El passat dilluns, Calaf va celebrar el ple municipal, en format online, del mes de febrer. Un dels primers punts va ser l'aprovació per unanimitat...

Han tingut temps, però no interès

La Diputació de Barcelona afirma que Igualada no té un pla de reactivació econòmica i social davant l’impacte de la covid-19 Som a les portes...

Igualada acollirà un fòrum sobre el comerç català el proper dilluns

Comentar i debatre el present i el futur del comerç local, aquest és l’objectiu del FORUMCOMERÇCAT, organitzat per Igualada Comerç i que es celebrarà...
Compartir