31.3 C
Igualada
Diumenge, agost 7, 2022

Zhou Mengxin guanya el premi “Cuiner 2019” del Fòrum Gastronòmic de Barcelona

La co-xef del Somiatruites, Zhou Mengxin, guanya el premi “Cuiner 2019” del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. Un guardó que s’ha decidit en un 70% pel vot de la ciutadania, i en un 30% per la valoració d’un comitè d’experts i crítics gastronòmics. Mengxin és la primera dona que aconsegueix aquest premi.

A finals d’octubre van començar les votacions populars a través d’un formulari web al portal del diari La Vanguardia, on Mengxin es disputava el premi amb els xefs Isaac Monzó (Cal Trunfó, Les Torres d’Oristà), Sergi Ortiz (L’Antic Forn, Cervera), David Rustarazo (Nairod, Barcelona) i Pere Venturós (Terra, Berga). Finalment la cuinera igualadina ha estat la guanyadora del prestigiós concurs del Fòrum Gastronòmic, un dels esdeveniments més rellevants pel sector de la cuina al país.

En el darrer any, la xef Zhou Mengxin ha destacat per la seva participació en el certamen internacional de joves cuiners San Pellegrino Young Chef, classificant-se entre els 10 cuiners finalistes de la regió Ibèrica i Mediterrània i obtenint el premi San Pellegrino a la Responsabilitat Social. D’altra banda, el restaurant Somiatruites, sota la direcció a cuina dels xefs David Andrés i Zhou Mengxin, ha revalidat el distintiu Bib Gourmand de Michelin, que distingeix els restaurants que ofereixen una cuina d’altra qualitat a preus assequibles.

El xef David Andrés participa en el Fòrum Gastronòmic amb la ponència  “La cuina en equip”
El xef del restaurant Somiatruites, David Andrés, ha participat en el Fòrum Gastronòmic de Barcelona. El xef igualadí ha estat una de les quatre “noves estrelles de la cuina a Europa” encarregades de fer una ponència el dimarts 19 de novembre.

David Andrés, ha parlat sobre “La cuina en equip” i ha explicat com es gestiona la cuina i el menú de dos restaurants tan diferents com els que ell dirigeix: el Somiatruites d’Igualada i el restaurant Via Veneto de Barcelona, amb una estrella Michelin. En la seva ponència, Andrés ha posat l’accent en la necessitat de tenir un bon equip per aconseguir que un projecte funcioni.

La conferència del xef igualadí s’ha complementat amb un showcooking amb cinc plats de Via Veneto; llamàntol a la thermidor, llenguado amb salsa normanda, filet Wellington, i dues postres, un san loré de xocolata i una charlotte de llimona i mandarina. Andrés també ha portat a Barcelona algunes de les creacions del Somiatruites, com l’amanida de carabassa rostida amb sardines fumades i el filet del Somiatruites amb steak tartar.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Elvis”, un espectacular i inoblidable biopic sobre el rei del rock

L’Elvis Presley, aquell rei del rock que, de sempre, amb la seva música m’ha despertat unes sensacions úniques i perquè no significades passions; aquests...

L’Editorial: Obres, accidents i informació

Sovint l’arribada de l’estiu comporta que les ciutats facin feines de manteniment i reparació, pensant que hi haurà menys activitat i és el moment...

Dos detinguts per un robatori amb força en un pis d’Igualada

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir, 4 d’agost, dos homes de 43 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a...

Aquest dissabte, Jordi Savall a la Brufaganya

Demà dissabte 6 d’agost, a dos quarts de 10 de la nit, a les Nits Musicals de la Brufaganya es celebrarà el concert amb...

Suar

Començaré aquest últim rodalmot d’estiu amb una confessió en veu baixa: segurament hauria estat més pertinent desentranyar el mot calor, però el cert és...
Compartir