20.3 C
Igualada
Dimarts, juny 22, 2021

Zhou Mengxin guanya el premi “Cuiner 2019” del Fòrum Gastronòmic de Barcelona

La co-xef del Somiatruites, Zhou Mengxin, guanya el premi “Cuiner 2019” del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. Un guardó que s’ha decidit en un 70% pel vot de la ciutadania, i en un 30% per la valoració d’un comitè d’experts i crítics gastronòmics. Mengxin és la primera dona que aconsegueix aquest premi.

A finals d’octubre van començar les votacions populars a través d’un formulari web al portal del diari La Vanguardia, on Mengxin es disputava el premi amb els xefs Isaac Monzó (Cal Trunfó, Les Torres d’Oristà), Sergi Ortiz (L’Antic Forn, Cervera), David Rustarazo (Nairod, Barcelona) i Pere Venturós (Terra, Berga). Finalment la cuinera igualadina ha estat la guanyadora del prestigiós concurs del Fòrum Gastronòmic, un dels esdeveniments més rellevants pel sector de la cuina al país.

En el darrer any, la xef Zhou Mengxin ha destacat per la seva participació en el certamen internacional de joves cuiners San Pellegrino Young Chef, classificant-se entre els 10 cuiners finalistes de la regió Ibèrica i Mediterrània i obtenint el premi San Pellegrino a la Responsabilitat Social. D’altra banda, el restaurant Somiatruites, sota la direcció a cuina dels xefs David Andrés i Zhou Mengxin, ha revalidat el distintiu Bib Gourmand de Michelin, que distingeix els restaurants que ofereixen una cuina d’altra qualitat a preus assequibles.

El xef David Andrés participa en el Fòrum Gastronòmic amb la ponència  “La cuina en equip”
El xef del restaurant Somiatruites, David Andrés, ha participat en el Fòrum Gastronòmic de Barcelona. El xef igualadí ha estat una de les quatre “noves estrelles de la cuina a Europa” encarregades de fer una ponència el dimarts 19 de novembre.

David Andrés, ha parlat sobre “La cuina en equip” i ha explicat com es gestiona la cuina i el menú de dos restaurants tan diferents com els que ell dirigeix: el Somiatruites d’Igualada i el restaurant Via Veneto de Barcelona, amb una estrella Michelin. En la seva ponència, Andrés ha posat l’accent en la necessitat de tenir un bon equip per aconseguir que un projecte funcioni.

La conferència del xef igualadí s’ha complementat amb un showcooking amb cinc plats de Via Veneto; llamàntol a la thermidor, llenguado amb salsa normanda, filet Wellington, i dues postres, un san loré de xocolata i una charlotte de llimona i mandarina. Andrés també ha portat a Barcelona algunes de les creacions del Somiatruites, com l’amanida de carabassa rostida amb sardines fumades i el filet del Somiatruites amb steak tartar.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir