Toni Bou i altres esportistes catalans reivindiquen la tornada a les competicions
T

22 de gener de 2021

Una vintena d’esportistes d’elit i professional demanen la represa de les competicions esportives aturades des de fa mesos per la pandèmia. Aquesta setmana s’han fet quatre vídeos amb les reividicacions d’aquesta vintena d’esportistes. Laia Palau, Gemma Mengual, Toni Bou, Gerard López i Ferran Bassas són els protagonistes de la primera entrega.
La jugadora amb més partits de la selecció estatal de basquetbol, la referent de la natació sincronitzada catalana, l’esportista català amb més títols mundials, el seleccionador català absolut de futbol i el jugador de la Penya es posen al capdavant d’una àmplia representació d’esportistes catalans que surten en defensa de l’esport de base i federat del país, que fa mesos que no pot competir ni entrenar amb normalitat.

La reivindicació
El vídeo forma part d’una campanya de les federacions esportives catalanes, el COPLEFC i la UFEC, que compta amb altres noms de referència internacional, un clar exemple del talent i els èxits de l’esport català arreu. Esportistes de diferents disciplines, campions i medallistes olímpics, mundials i continentals reclamen la tornada a les competicions i els entrenaments; i adverteixen sobre el risc que suposa pera les entitats l’aturada total en què es troba immers el sector.

També recorden que l’esport és segur, després que el sector hagi establert protocols, mesures de seguretat, i l’activitat esportiva hagi notificat un índex de contagis molt baix; a més, asseguren que fer esport és salut i una arma contra la covid19 per a tota la ciutadania; i avisen que s’està posant en risc el model d’èxit i talent del futur de l’esport català.

Esportistes compromesos
Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions, ha expressat “el compromís” de tots els esportistes que han participat en la campanya. “Sovint ens diuen que els esportistes mai es mullen”, ha recordat, però la situació a què “ens ha portat la crisi de la pandèmia i unes decisions del govern injustes, desproporcionades i arbitràries ha despertat el món de l’esport”, ha afegit Esteva. Si no s’actua ja, i no es permet que “els nostres menuts puguin entrenar i competir, demà no hi haurà referents esportius que donin èxits al país”, ha reblat.

Ajuts per evitar la fallida
Les federacions esportives i els clubs necessiten reprendre amb urgència l’activitat esportiva amb entrenaments i competicions, però també rebre ajuts directes que compensin les pèrdues després d’un any que ha deixat el sector tocat de mort les ajudin a sortir endavant. A més, aquests ajuts han d’anar directes al sector, l’única manera de garantir la seva viabilitat.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta