16.6 C
Igualada
Dilluns, 25 setembre 2023

Un article de

Surt a licitació la remodelació del carrer i la Plaça Major de Montbui
S

Ha començat el procés de licitació del projecte de remodelació i millora del Carrer i la Plaça Major del Nucli Antic de Santa Margarida de Montbui. Durant les properes setmanes es coneixerà l’empresa encarregada de portar a terme aquestes obres, que canviaran la cara alguns dels espais més emblemàtics i tradicions del nucli històric montbuienc.

La reurbanització del Carrer i la Plaça Major del Nucli Antic és una inversió que potenciarà l’ús per a la ciutadania del centre històric montbuienc, limitant les zones de pas de vehicles, i recuperant espais de gaudi per a les persones.

Entre d’altres aspectes, el projecte de remodelació i millora del Carrer i la Plaça Major del Nucli contempla l’ampliació de l’àmbit del carrer Major, incloent la placeta carrer Sant Magí. També es farà el soterrament de serveis de tot l’àmbit d’actuació, es plantegen aparcaments a la zona més ampla del carrer i també que s’ampliarà l’espai de les escales de la Font de la Macària, envoltant per complet l’accés i perllongant l’espai cap a l’interior del carrer de’n Pedret per garantir i preservar el valor històric de l’indret. D’igual manera es conservaran el paviment i la barana actual de les escales de l’església.

Pel que fa a la Plaça Major, es recuperarà aquest espai per a l’ús i el gaudi dels veïns i veïnes. Es mantindrà l’organització de la Plaça per facilitar-ne la celebració de places i celebracions i també es vol integrar els elements de disseny amb els símbols de l’entorn, com ara el Rec del Comú.

El projecte va ser redactat pels arquitectes Victoria Caballero i Marc Manzano, i ha sortit a licitació pública per un import de 920.551,91 euros IVA inclòs (dels quals 464.449’13 euros corresponen a la remodelació del Carrer Major i 456.102’78 són per a la millora de la Plaça Major) i té un termini d’execució màxim de vuit mesos.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🎾 El projecte de Ca La Patxeca: #Jorba podria tenir un nou complexe esportiu 👉https://veuanoia.cat/el-projecte-de-ca-la-patxeca-jorba-podria-tenir-un-nou-complexe-esportiu/

Es tracta d'una empresa amb seu a #Barcelona que vol créixer, i que sol·licita executar el projecte en aquesta ubicació

👏 Els @moixiganguers fan història a #Reus descarregant el primer pilar de 6 👉https://ow.ly/97Iy50POWiB

La colla va fer història aconseguint la millor actuació de la temporada i un fet històric

3