Rafel Nadal i Anne Jacobs, els llibres més prestats a la Biblioteca d’Igualada durant el segon trimestre de l’any
R

14 d'agost de 2020

El fill de l’italià i La senyora Stendhal, de Rafel Nadal. L’escriptor i periodista és un dels més llegits pels usuaris de la Biblioteca d’Igualada. La recreació històrica i el llenguatge planer amb què explica les històries situen els seus llibres entre els més prestats.
Altres llibres són:
– El fibló, de Sílvia Soler. Novel·la contemporània, realista i intimista, que explora la relació de tres germanes que hereten l’antiga casa familiar i decideixen anar-hi a viure. Com totes les històries d’aquesta autora tan estimada, aquest llibre també fa niu en el cor del lector.
– La villa de las telas, d’Anne Jacobs. És la primera part d’una saga familiar formada per tres volums que es van publicar originàriament en alemany entre els anys 2014 i 2018. Intrigues, secrets familiars, amors i desamors i una ambientació històrica que recrea la industrialització a la ciutat d’Augsburg omplen les pàgines d’aquesta història. Una veu narrativa que recorda a les de Lucinda Riley o Kate Morton.

– La desaparició de Stephanie Mailer, de Joel Dicker. La intriga és la marca de la casa de tot el que escriu aquest jove autor suís. Després del debut mundial de La veritat sobre el cas Harry Quebert en aquest llibre es capbussa en uns fets esgarrifosos que tenen lloc a Orphea, una petita ciutat costanera dels Hamptons : l’alcalde i tota la seva família han mort assassinats a casa seva, juntament amb una noia que passava per allà fent jòguing i havia sigut testimoni del crim.
– Las hijas del capitán, de Maria Dueñas. L’autora de la reeixida novel·la El tiempo entre costuras parla aquí de les relaciones entre els membres d’una colònia espanyola a la ciutat de Nova York, a l’any 1936.
– La trena, de Laetitia Colombani. L’autora -guionista, directora i actriu de reconegut prestigi- aborda les històries de tres dones que, nascudes en continents diferents, comparteixen unes idees i uns sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat.
– Trilogia d’El silencio de la ciudad blanca, d’Eva García Sáenz de Urturi. Primer volum d’una trilogia que combina crims rituals, arqueologia, passions i misteris ambientada al País Basc, que ja ha estat portada al cinema. La segueixen Los ritos del agua i Los señores del tiempo.

I a nivell de tot Catalunya
Un dels fenòmens literaris recents, Canto jo i la muntanya balla, d’Irene Solà, ha estat el llibre més prestat a la Xarxa de Biblioteques Municipals durant els mesos d’abril, maig i juny del 2020, un període marcat per la progressiva reobertura de les biblioteques després del tancament dels equipaments el mes de març degut a la covid19. La segueix la novel·la de Dolores Redondo La cara norte del corazón i Largo pétalo de mar d’Isabel Allende.
En l’àmbit audiovisual s’imposa la cinta del director francès Rémi Bezançon La biblioteca de los libros rechazados, que ens explica una història de misteri que arrenca precisament en una biblioteca. La segueix la cinta d’espionatge La espía roja, protagonitzada per l’octogenària Judi Dench, i finalment trobem la cinta espanyola de Pedro Almodóvar Dolor y gloria.

Pel que fa a les novel·les juvenils, trobem en primera posició Invisible, la darrera obra d’Eloy Moreno, seguida de Meravelles de l’americà Brian Selznick, i en tercer lloc, de la novel·la gràfica de Pam Smy Thornhill: orfenat de noies.
En el podi dels títols més prestats en novel·la estrangera se situa la guardonada Normal People de Sally Rooney. El segon i tercer lloc l’ocupen, respectivament, La tresse de Laetitia Colombani i The Guardians de John Grisham.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta