L’ACA destina 20 MEUR per a millorar el subministrament d’aigua de diversos municipis catalans

14 d'agost de 2020

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha resolt la convocatòria de la línia d’ajuts adreçada als ens locals per a la realització d’actuacions de millora del subministrament d’aigua. Es destinaran, per part de l’ACA, 20 milions d’euros per actuacions destinades a incrementar la disponibilitat d’aigua en municipis que tenen mancances en el subministrament, tant per captacions vulnerables com per problemes de qualitat.

En total s’han rebut 324 peticions, 213 de les quals han complert amb els requisits de la convocatòria. En aquest sentit, s’ha resolt atorgar un total de 165 de les propostes presentades, després que els municipis hagin decidit la seva acceptació. Les restants es podran tornar a presentar en futures línies d’ajuts que vagin en aquesta línia.

Entre els projectes beneficiats per l’atorgament d’ajuts cal destacar la millora del subministrament a diversos municipis de la Conca de Barberà, com Santa Coloma de Queralt, que tenen problemes de qualitat d’aigua per les característiques del subsòl (altes concentracions naturals relacionades amb els sulfats, l’arsènic o el fluor) i que, mitjançant aquests ajuts (3,1 M EUR), podran rebre aigua provinent del Consorci d’Aigües de Tarraragona (CAT). També s’ha atorgat un ajut al Consell Comarcal de l’Urgell, per valor de 338.000 euros, per a la construcció de la potabilitzadora de la Vall del Corb. Un altre dels ajuts atorgats, per valor d’1 M EUR, és la connexió del municipi de Port de la Selva (Alt Empordà) amb la xarxa de l’embassament de Darnius Boadella, incrementant així la garantia d’aigua en un municipi amb una alta estacionalitat.

Aquesta línia d’ajuts de 20 milions d’euros se suma als 45 MEUR atorgats entre 2016 i 2018 mitjançant quatre línies d’ajuts per a millorar el subministrament d’aigua a diversos municipis catalans.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta