Pilots de l’Anoia Trial Academy entre els millors del món de Biketrial
P

27 d'agost de 2019

La setmana passada es va disputar, a Kramolín, República Txeca, el campionat del món de Biketrial, on van participar l’Eloi Calvet, en Quim París, i l’Armand Mollà, alumnes i monitor de l’Anoia Trial Academy, del Motoclub Igualada.

El format del campionat era de dues curses al llarg de la setmana, comptant els resultats de les dues per decidir la classificació final de cada categoria. El terreny de la competició va ser un majestuós bosc de l’Europa central, amb zones naturals de pedra que van marcar recorreguts molt físics i tècnics. A més, la pluja va aparèixer en vàries ocasions, afegint dificultat per superar cada un dels obstacles.

L’Eloi i en Quim, de 12 anys, van participar dins la categoria Benjamí, amb més de 20 corredors i molts pilots amb nivells molt igualats, cosa que va fer que el menor error suposés un canvi notable en la classificació. En el cas de l’Eloi, aquesta va ser la seva primera participació en un campionat del món. Va ser 14è en la primera cursa, on va fer un molt bon paper tot i penalizat per manca de temps en algunes zones. En la segona cursa, pluja a la primera volta i una averia durant la segona no van evitar que tornés a fer amb molt encert algunes zones complicades i tornés a acabar satisfet amb la feina feta, millorant l’anterior resultat i finalitzant en 13a posició.

Per en Quim, aquest va ser el seu tercer any competint en aquesta categoria i s’havia d’intentar fallar el mínim possible. La concentració al llarg de les dues llargues curses va ser vital per mantenir la calma després de qualsevol error i poder seguir obtenint bones puntuacions en totes les zones. En la primera prova, va acabar en 7a posició, a tan sols 2 peus del podi en una cursa extraordinàriament igualada. En la segona competició, no fallant en les zones complicades i evitant cometre errors per culpa de la pluja, va acabar en una meritòria 6a posició, altra vegada a tocar del podi, amb només 4 peus de diferència amb el 3r classificat.

En la classificació general, l’Eloi va ser 13è en la seva estrena en el campionat, acabant així amb bones sensacions i ganes per seguir aprenent i millorant. En Quim va ser finalment 5è, un magnífic resultat donat el nivell de tots els competidors, aconseguint així el seu millor resultat fins el moment en un campionat del món.

L’Armand, als seus 24 anys d’edat, va participar per 15a vegada en un campionat del món i 6a en Elit, la màxima categoria. La primera prova es va disputar amb el terreny complicat degut a les pluges de la nit anterior i amb moltes zones on el temps va ser el factor més determinant. Amb pocs errors i completant una bona cursa, va acabar en 6a posició. La concentració i el bon estat de forma física li van permetre afrontar la segona cursa en molt bones condicions. Començant amb quatre zeros seguits, va ser el primer líder de la jornada i, encadenant bons resultats a cada zona i cometent quasi cap error, va completar un dia esplèndit acabant en 4a posició a tan sols 4 peus del podi. A la classificació final del campionat va ser 4t finalment, igualant el seu millor resultat mai obtingut en aquesta categoria i recuperant les millors sensacions després de més d’un any fora de les competicions.

En el campionat per nacions, la selecció catalana va aconseguir la medalla de plata, per darrere de la República Txeca i seguida de Letònia, gràcies als bons resultats de tots els integrants de l’equip. Els pilots Anoiencs han acabat reforçats després d’aquesta edició del campionat del món de Biketrial i esperen tornar-hi encara amb més forces l’any vinent.