19.5 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

El magatzem d’aliments de l’Anoia queda oficialment inaugurat

Un article de

El magatzem d’aliments de l’Anoia queda oficialment inaugurat
E

Aquest dilluns, a Santa Margarida de Montbui, s’ha fet la signatura d’un conveni entre la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia, la Asociación Artesanas del Corazón, la Fundació Privada Banc dels Aliments, i la Fundació bancària “La Caixa” per tal de formalitzar el suport al projecte de magatzem logístic per a la distribució d’aliments a l’Anoia. Juntament amb l’acte de signatura, s’ha procedit a la inauguració oficial del Magatzem, malgrat ja fa un any que el projecte està en funcionament a la comarca.

La nau fa les funcions de magatzem logístic d’aliments a la comarca, realitzant tasques de recollida, registre, emmagatzematge, organització de lots i distribució de productes alimentaris als diferents punts de distribució de la comarca que s’han adherit al projecte.

Salvador Morodo, President de l’associació, ha destacat com, amb la col·laboració amb associacions com la Llum, Joguines Sense Fronteres, La Nau i, empreses com ABACUS, també permet la distribució d’altres productes no alimentaris (roba, calçat, mobiliari, material escolar i d’oficina, etc.) entre les famílies de la comarca en situació de vulnerabilitat.

El magatzem s’encarrega de recollir excedents de fruita i verdura i els productes de la xarxa de fred. Això permet, no només reduir costos de transport i medi ambientals, sinó també disminuir el temps de desplaçaments i, per tant, el risc de deteriorament dels aliments, facilitant que les entitats puguin subscriure’s a nous programes alimentaris, com són els de productes frescos (fruites i verdures) i de xarxa fred (congelats), més nutritius i saludables, fet que ha permès de garantir l’equilibri territorial ja que, totes les persones beneficiàries dels punts de distribució d’aliments reben la mateixa varietat d’aliments.

El punt distribuïdor de Santa Margarida de Montbui

El local on s’ubica el nou magatzem distribuïdor el gestiona l’entitat Artesanas del Corazón i es troba al carrer Ronda Anoia nº11, planta baixa de Santa Margarita de Montbui.

En aquest magatzem s’hi poden acollir totes les entitats socials distribuïdores d’aliments provinents de la Fundació Privada Banc dels Aliments, és a dir, entitats homologades pel Registre d’Entitats dels Serveis Socials de la Generalitat, els beneficiaris de les quals són derivats pels Serveis Socials dels ajuntaments. L’entitat Artesanas del Corazón redistribueix els aliments entre les entitats d’ajuda social de la comarca que s’adhereixin al projecte del magatzem, en funció d’acords establerts i les seves necessitats i capacitats de distribució a la població.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Editorial | 🏨 Més estudis… i més lloguer 👉https://ow.ly/JNpJ50PR0Ph

✍️"L’escassedat d’oferta i l’altíssima demanda comporta, lògicament, preus desmesurats."

🎓L’ @ajigualada i la @UdL_info, en converses per a nous estudis universitaris de #Medicina, #Dret i #Psicologia 👉https://ow.ly/cXWt50PR1tP

Tot plegat permetria arribar a la xifra de 1.500 estudiants universitaris a mitjà termini, al voltant del 2030