Energies i benestar: Lilit, la lluna negra

117

La Lluna Negra o Lilit en honor a la primera i rebel esposa d’Adam expressa l’ocult, el reprimit, allò negat, la vida no viscuda. La Lluna Negra no és un objecte astronòmic sinó el càlcul d’una posició lunar. Segons l’astròloga brasilera  Vanessa Guazelli podem entendre el paper de la Lluna Negra si entenem que és l’expressió d’aquest moment en què la Lluna està tan lluny de la terra que està a punt d’escapar de la seva atracció gravitatòria. Però en un moment quan estaria a punt de marxar de l’òrbita de la Terra la gravetat la manté subjectada i  la Lluna torna a acostar-se fins al punt en què de no tornar a allunyar-se impactaria amb nosaltres. Aquest anar i venir de la lluna, aquesta dansa el·líptica celestial, permet la vida a la terra, ja que estabilitza la rotació terrestre.

Hi ha estudis que demostren que sense la lluna, la vida tal com és actualment al nostre planeta, no hagués estat possible. Com explica Vanessa Guazzeli, la Lilit triga uns 9 mesos en transitar per un signe complet, de manera que com veiem el seu trànsit per un signe zodiacal coincideix pràcticament amb una gestació humana. La gestació és un període de gravidesa, d’acumulació de nutrients i elements físics i químics per formar un cos. Un cos que pugui allotjar una vida que després menjarà, dormirà estimarà, patirà, desitjarà… La Lluna ens lliga a la terra, ens lliga a l’experiència terrenal, a aquesta limitació que després identificarem com Saturn. Lilit té una contrapartida en Príap o Sol Negre, signe oposat a la posició de Lilit.

Segons l’astròloga Vanessa Guazzelli podem llegir a Lilit de forma següent per signes:

Terra: La persona ofereix una resistència al plaer o es lliura en ell amb excés. Al menjar i l’expressió emocional en Capricorn. Al sexual i l’orgasme en Taure i al somni en la Verge.

Aigua: La persona flueix de forma incessant, i això produeix un dolor doncs hi ha una dinàmica entre pulsió i compulsió. Ja sigui emocional i en el menjar a Càncer, al somni en Peixos i al sexe i al canvi a Escorpió.

Foc: Hi ha un excés com a compensació a una falta de l’ego. En Àries es manifesta com a afirmació individualista, en Leo amb un glamour natural i un reconeixement i protagonisme davant els altres. I en Sagitari en un individualisme i la recerca d’una ètica pròpia. Però recordem que pot ser per excés o per defecte d’aquests elements esmentats.

Aire: Hi ha un excés o falta de la relació amb l’altre. Es desconfia de l’altre, o una necessitat de canvi i de deixar-se anar (com una exaltació de Urà en Aquari).

Recordem que Lilit pot ser un estímul per a parts no integrades de la personalitat en els trànsits. Lilit té a veure molt amb la reconciliació amb el cos, amb aquest element gràvid que ens lliga a la terra i amb el que ens sentim incòmodes. Lilit té connotacions sexuals en la sinastria, especialment en conjunció a la lluna negra de l’altre i en contactes amb Saturn dóna relacions prohibides i morboses, unides per la tensió que genera el creuar de les normes (Saturn) per Lilit, la lluna negra. També pot il·luminar parts fosques de l’altre i la relació de fons pot estar tenyida d’aquesta atracció perillosa que genera el desconegut.

Bernat Roca | @crossroads1815