Les AMPAs de les llars d’infants, escoles i instituts públics d’Igualada s’agrupen en una mateixa associació
L

17 de febrer de 2020

Les associacions de famílies d’alumnes de llars d’infants municipals, escoles i instituts públics d’Igualada han iniciat els tràmits legals per constituir una federació, “La Pública”, que vetllarà per la millora del conjunt del sistema educatiu igualadí. Aquesta nova entitat es presenta en societat amb una imatge pròpia, fruit d’un intens treball amb l’Escola Municipal d’Art i Disseny LaGaspar i, concretament, amb l’exalumna Marina Camprubí, una imatge que transmet els valors de la inclusió, unió, diversitat, felicitat, convivència i igualtat.

Les AMPAs de les cinc escoles públiques d’Igualada (Dolors Martí, Emili Vallès, Gabriel Castellà, García Fossas i Ramon Castelltort) van començar a treballar conjuntament des del 2012, amb la voluntat de coordinar sinergies, experiències i idees. Conjuntament van contribuir a visibilitzar els valors de l’escola pública, van impulsar la promoció de les jornades de portes obertes, van aconseguir millores en les respectives infraestructures -de titularitat municipal-, van sortir conjuntament a les rues de Carnaval del 2018 i 2019, etc. Alhora, la dinàmica va anar evolucionant i ampliant-se al conjunt de trams educatius, amb la incorporació a les trobades de les AMPAs de les llars d’infants municipals (La Rosella, La Lluna i L’Espígol) i els instituts Pere Vives Vich i Badia i Margarit.

Finalment, va acabar sorgint la necessitat de dotar-se d’una estructura estable de funcionament i d’interlocució davant de tercers actors, una federació d’àmbit local i comarcal “La Pública”, que ara per ara es troba en vies de tramitació legal. I és aquesta mateixa associació qui està coordinant la campanya de promoció de les jornades de portes obertes que començaran el proper dissabte 29 de febrer.

Les associacions de famílies que conformaran La Pública seran les dels centres Badia i Margarit, Dolors Martí, Emili Vallès, l’Espígol, Gabriel Castellà, García Fossas, La Lluna, Joan Mercader, Pere Vives Vich i La Rosella. La voluntat de la nova federació és la d’aplegar el conjunt d’AFAs i AMPAs de centres públics de la ciutat, tenint present que la realitat escolar d’Igualada va estretament lligada amb la del conjunt de la Conca d’Òdena.

Una imatge gràfica singular
La Pública es presenta en societat després d’un treball dut a terme durant el curs passat amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica Publicitària de l’Escola Municipal d’Art i Disseny LaGaspar, en la seva assignatura de “Projecte Integrat”. D’entre les propostes presentades, La Pública va decidir premiar el de la dissenyadora Marina Camprubí.

Segons Camprubí, “la inclusió és un dels valors més importants de l’escola pública d’Igualada, i de fet és el que dóna pas a la seva creació gràfica”. D’aquest valor se’n van desglossar i extreure conceptes que creen la gràfica colorida i expressiva de La Pública. Es van buscar textures i formes per a cadascun d’aquests conceptes, i amb la seva unió, es va crear un joc de construcció per a nenes i nens. Cada concepte té un significat metafòric dins del joc, és a dir, les peces representen els diferents valors: la igualtat es troba representada pel quadrat; la unió fa referència a la fusió de totes les peces del joc, que unides representen un cub; la diversitat s’expressa a través tant de les formes com dels colors de cadascuna de les peces; l’atenció s’infereix de la capacitat de concentració requerida per dur a terme la construcció; la convivència harmònica del conjunt transmet serenor, així com la felicitat acaba sent un concepte definitori de tot joc, ingredient clau en tot procés d’aprenentatge.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta