L’editorial: Més vacunes
L

5 de febrer de 2021

Bones notícies respecte la campanya de vacunació a l’Anoia. La primera fase és en la recta final de completar-se, especialment en l’àmbit de les residències i el personal sanitari, que són els col·lectius amb major risc i els que pitjors dades han protagonitzat des de l’inici de la pandèmia. Avui, 5 de febrer, es compleix exactament un mes des de l’inici de la campanya a la nostra comarca i és una satisfacció poder oferir aquestes xifres, especialment en un moment en què les crítiques són ferotges respecte l’actitud d’algunes empreses farmacèutiques europees, amb un tuf excessiu a primar el negoci per damunt de l’ètica.

Les esperances que els ciutadans havien dipositat en la vacuna per vèncer el coronavirus està xocant amb les dificultats de la majoria de les comunitats a Espanya -i arreu d’Europa- per dur a terme la campanya massiva de vacunació, i que no sembla arribar a la “velocitat de creuer”.

Cada país membre de la Unió Europea decideix a qui vacunar, quan i on, però la UE s’encarrega de la coordinació de la compra de les vacunes.
A l’Anoia, de moment, les gairebé cinc mil vacunes que s’han administrat corresponen a Pfizer-BioNTech, de difícil distribució, però que té resultats molt efectius, com ja s’està veient en moltes residències de gent gran.

En qualsevol cas, l’estratègia decidida pel govern espanyol, que va aprovar un protocol molt detallat pel qual s’ha de regir tothom, és lluny de ser tan efectiva com la d’Israel o Sèrbia, el països més avançats en la immunització general de la seva població.
Calen més vacunes. I quan més ràpid, millor, siguin d’on siguin, sempre que siguin aprovades per les autoritats sanitàries. Serà l’únic camí per a fer possible que el ritme que hi ha hagut en aquest primer mes a l’Anoia continuï endavant, i es pugui arribar a l’estiu amb una mínima garantia de seguretat per a tothom.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta