L’Anoia pot arribar a tenir tres diputats al Congrés

130

Jordi Puiggròs

Demà diumenge, un total de 92.013 persones tenen dret a votar a l’Anoia en les eleccions legislatives del Congrés i el Senat. Segons dades de l’Instituto Nacional de Estadística, d’aquests anoiencs amb dret a vot, 89.752 són residents a la comarca, i 2.261 ara mateix resideixen a l’estranger. A Igualada, 30.090 persones tenen dret a dipositar les paperetes blanca i sèpia a les urnes.

Candidats d’ERC, CUP i PSC
Curiosament, en la campanya amb més absència d’actes i de cartells als carrers de la història a la comarca, és quan més anoiencs tenen possibilitats d’asseure’s en una de les 350 cadires del Congrés de Madrid. La igualadina Carolina Telechea (ERC), que repeteix de candidata, i diputada en la curtíssima legislatura que acabem de passar, té tots els números per continuar a la cambra baixa, doncs ocupa el lloc número 2 de la llista que encapçala Gabriel Rufián.

Les enquestes, però, també donen moltes possibilitats d’ocupar un espai al Congrés a Carles Cuerva, número 12 de la candidatura del PSC que lidera Meritxell Batet. Si realment els socialistes catalans s’aprofiten de la previsible davallada de Ciutadans, i recuperen el camí perdut, l’igualadí i exregidor de Capellades podria donar la sorpresa i entrar a ocupar un escó, amb l’afegit que, amb tota probabilitat, formaria part de la força de govern a Espanya.

L’exalcalde de Capellades Aleix Auber, número 4 de la candidatura de la CUP que encapçala Mireia Vehí, també tindria possibilitats segons algunes enquestes que arriben a donar tres o quatre diputats per Barcelona -i un a Girona- per a la formació cupaire.
Altres anoiencs també figuren a les candidatures, si bé en una posició més testimonial. És el cas de la igualadina Nati Veraguas, 19a a la llista d’En Comú Podem que encapçala Jaume Asens, i la també regidora igualadina Patrícia Illa, suplent de Roger Español al Senat en la candidatura de Junts per Catalunya.