28 C
Igualada
Dilluns, juny 21, 2021

L’Ajuntament implantarà a la ciutat un “bicing” elèctric

Que Igualada sigui Ciutat Europea de l’Esport 2019 comença a tenir conseqüències positives. La setmana passada coneixíem que la ciutat serà final d’etapa de la propera “Vuelta a España” de ciclisme, i en aquesta ocasió us avancem en primícia que l’Ajuntament implantarà un “bicing” (sistema de lloguer de bicicletes urbanes) elèctric a la ciutat, que serà el primer que existirà fora de Barcelona.

L’Ajuntament vol inaugurar aquest servei coincidint amb el pas de la “Vuelta” per Igualada, i, al mateix temps, construirà un tram experimental de carril-bici a la Rambla Sant Isidre, si bé no serà l’únic. La Veu ha pogut saber que el carril-bici més important unirà el Campus Universitari del Pla de la Massa amb el que es construirà a l’antic Hospital, amb un circuit que passarà per l’avinguda Gaudí i el Passeig Verdaguer, més ample, i un altre més estret però totalment funcional a través de les Rambles, la Soledat i el carrer Sta. Joaquima de Vedruna. També es faran carrils-bici en l’eix nord-sud de la ciutat, de fort pendent, però fàcilment transitables gràcies a les bicis i patinets elèctrics.

El “bicing” elèctric igualadí comptarà, d’inici, amb vuit estacions, quatre a la part baixa de la ciutat, i quatre més a l’alta. Per utilitzar-lo caldrà abonar-se per adquirir una targeta física, o bé utilitzar el mòbil per activar el servei.

El Bicing s’entén com un mitjà de transport per a desplaçar-se d’un punt a un altre. Per aquesta raó, els primers 20 minuts de cada trajecte estan inclosos a la tarifa d’abonat. A partir d’aquí, es pagarà segons el temps que s’utilitzi, amb un màxim de dues hores.
El Bicing elèctric és perfecte per a trajectes ascendents, degut a l’orografia d’Igualada. Serà també un complement ideal al transport públic tradicional de la ciutat. La seva finalitat és cobrir els petits trajectes diaris que es fan per dins d’Igualada.

La tarifa anual comportarà, al mateix temps, un descompte equivalent en l’impost de circulació si es disposa de cotxe, però per aconseguir el descompte caldrà mantenir una trobada amb l’alcalde Marc Castells i assegurar-li que el votarà a les properes eleccions, tot cridant amb veu alta i traient el cap per la finestra “ni Conill, ni Cuadras, Castells és el millor. Repetiu amb mi: Castells, Castells, Castells”. Si la gent no respon, no hi haurà descompte, i el ciutadà serà immediatament atonyinat pel Cunyat, Jordi Pont, en un Saló de Sessions preparat per l’ocasió.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir