L’actriu de Roma… i els anoiencs fundadors de Bimbo

97

Miquel Segura

 

Marina de Tavaria es una de les protagonistes del film “ROMA” guardonat amb l’Oscar 2019 a la millor pel·lícula de parla no anglesa. L’any 1944 Lorenzo Servitje va contreure matrimoni amb Carmen Montull, filla de Carmen Vallés i del l’empresari Daniel Montull Segura, propietari de les empreses “cerilleras” “La Central” i “La Imperial”, i qui temps després va donar suport al seu gendre per iniciar amb el projecte de la Panificadora Bimbo.

El matrimoni va tenir vuit fills Daniel, Marinela, Cecilia, Pilar, Mari Carmen, Marisa, Lucila i Lorenzo. Marina de Tavira és la més gran dels tres fills que va tenir Lucila Servitje amb el criminòleg i fundador del Centre Federal de Readaptació Social Número 1 “El Altiplano”, Juan Pablo de Tavira, que desprès de rebre amenaces durant molt temps, va ser trobat mort el mes de novembre de 2000.

Joan Servitje i Josefina Sendra el dia de la seva boda,
el 2 agost de 1916 (Editorial Khálida)

Des de nena, Marina va deixar clar el seu gust per l’actuació, possiblement heretat del seu pare, ja que era un apassionat del teatre i dramaturg aficionat. A més va construir el Fòrum Bertolt Brecht, lloc que va enamorar i va impulsar a l’actriu en els inicis de la seva carrera.

Es diu que Marina va comptar amb l’aprovació i el suport del seu avi, però que li va deixar un clar consell: “El que facis, fes-ho amb excel·lència”, després, ja mai van tornar a parlar del tema.

Josefina Sendra de Servitje i Marina de Tavira Servitje.
(Editorial Khálida/ Getty Images)

Diferent a la resta dels membres del clan Bimbo, Marina -actualment té 44 anys- va estudiar dramatúrgia a la Casa del Teatre a Coyoacán, al Nucli d’Estudis Teatrals i el Centre de Formació Teatral Sant Gaietà.

El seu primer treball després de graduar-se de la carrera d’actuació va ser en la posada en escena Feliç nou segle Doctor Freud i el van seguir obres com Set portes i Sota la pell del castor, pel·lícules com ‘Efectes secundaris’ i ‘Els arbres moren de peu’ , i sèries com ‘ingovernable’ i el ‘Senyor dels Cels’, entre d’altres.