12.2 C
Igualada
Dissabte, octubre 24, 2020

La Diputació aportarà una “pluja de milions” a la Conca per ajudar a la reactivació

Si fa dues setmanes era el president de la Generalitat, Quim Torra, qui visitava Igualada, aquest dimecres ho ha fet la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marin.

“Estem ansiosos per començar la recuperació”, ha comentat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, després de fer un repàs dels moments més durs viscuts en durant la crisi sanitària. L’alcalde d’Igualada ha estat l’encarregat d’anunciar les mesures que aplicarà la Diputació de Barcelona a la Conca d’Òdena.

En primer lloc, s’ha anunciat l’inici del primer tram de la Via Blava. Es tracta d’un tram de 18 quilòmetres entre Jorba i la Pobla de Claramunt que tindrà una inversió de 2,8 milions d’euros. Aquesta tram també passarà per Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí. Cal recordar, que el projecte de les Vies Blaves pretén unir l’Anoia amb Martorell i d’allà fins al mar per camins transitables i segurs amb bicicleta i a peu.

De la mateixa manera, també s’ha anunciat un circuit que connectarà Òdena amb aquestes Via Blava, amb una inversió de 900.000 euros i una execució immediata.

Una segona mesura anunciada aquest dimecres és la inversió de 2 milions d’euros per part de la Diputació en el nou Campus de Salut d’Igualada. Aquesta quantitat es suma als 2 milions que ja va anunciar el president de la Generalitat en la seva visita a la Conca. L’Ajuntament d’Igualada també invertirà 2 milions en el Campus, i així sumar els 6 milions que necessitarà d’inversió.

La Diputació també ha anunciat que destinarà 500.000 euros a ajuts pel comerç de la Conca d’Òdena. Aquests diners es sumen al milió i mig d’euros a què també es va comprometre el govern de la Generalitat.

Finalment també s’han anunciat ajudes per desenvolupar el programa “Terra de Castells” del Consell Comarcal, així com també el programa de mobilitat sostenible que es desenvolupa principalment al Campus Motor de Castellolí. També el projecte de l’albert de pelegrins i l’oficina de Turisme a l’edifici de Cal Maco d’Igualada comptarà amb ajudes de la diputació.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, s’ha mostrat molt agraït amb els ajuts anunciats per la Diputació, “aquesta sí que és una veritable pluja de milions. Alguns ho diuen i vosaltres, des de la Diputació, ho esteu fent”, ha comentat.

Per la seva banda, la presidenta de la Diputació, Núria Marín, ha assegurat que “el treball conjunt dels 7 municipis de la Conca ha estat un exemple per la resta del país”, al mateix temps que ha remarcat que “totes aquestes ajudes volem que siguin fàcils de demanar, sense omplir massa burocràcia”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Veïns de Calaf reclamen una solució al tema de l’aigua, ja

Els veïns de Calaf comencen a estar ja cansats dels problemes endèmics amb l’aigua del municipi, que cada vegada són més recurrents i demanen...

L’Associació Polígon dels Plans torna a la Unió de Polígons de Catalunya

L’Associació Polígons dels Plans ha tornat a formar part de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), entitat vinculada a la Cambra de...

La UEA prepara per dimecres el IV Fòrum Empresarial de l’Anoia

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) reprèn el proper dimecres dia 28 d’octubre, la celebració del IV Fòrum Empresarial de l’Anoia, que havia quedat...

Una sessió particular

Intensa, caòtica i productiva, serien tres adjectius per qualificar la sessió deliberativa sobre els Espais Oberts que va organitzar el Departament de Territori el...

S’ajorna l’estrena europea de l’Igualada Rigat

El Comité Europeu d’hoquei sobre patins ha decidit l’ajornament de dotze partits de les competicions continentals previstos per al pròxim novembre 7, “atenent la situació...
Compartir