L’empresari Josep Guasch mor als 97 anys

0
2313

Als 97 anys ha mort Josep Guasch, enginyer i empresari, de l’emblemàtica firma capelladina Germans Guasch, empresa que va néixer el 1859 fundada pels germans Guasch Pujol. En la dècada dels seixanta del segle passat va popularitzar una campanya televisiva per publicitar els mocadors de cotó. Aquest activitat, anys després, es va haver d’anar modificant per adaptar-se a les noves tendències del mercat. Així, el 2004 posa el mercat la primera col·lecció de pijames.

La seu estava en un edifici imponent a Capellades, on sempre s’hi havia instal·lat la millor maquinària i les innovacions que feren dels seus fabricats un exponent de qualitat i un símbol de prestigi. També havien tingut una planta productiva a Tafalla (Navarra).
Josep Guasch va recollir el premi la Flor del Cotó el 2010 en la festa que l’associació dels cotoners feien a la seu de l’entitat. En la glosa que li feren en aquell moment es va fer palès el reconeixement de la seva tasca professional, el d’una empresa de llarga trajectòria amb una remarcable capacitat d’innovació i d’adaptació. Aquestes qualitats eren també les de Josep Guasch, una persona de fermes conviccions, d’una innata curiositat per aprendre i d’una decisió i fort caràcter per tirar endavant els seus projectes.

La seva família, socis i treballadors de les empreses del Grup Guasch l’han acompanyat durant una llarga trajectòria plena d’encerts, sacrifici i esforç. Descansi en pau.

Compartir