15.7 C
Igualada
Tuesday, 27 February 2024

Un article de

Igualada aprova els pressupostos de 2020 gràcies a l’abstenció d’Igualada Som-hi
I

Publicitat

El ple municipal d’Igualada d’aquest dimarts va aprovar els pressupostos del 2020 amb els vots favorables de Junts per Igualada i l’abstenció d’Igualada Som-hi, mentre que Esquerra, Poble Actiu i han votat en contra. En total doncs, 9 vots a favor, 7 en contra i 4 abstencions.

No va haver-hi sorpresa, i tal i com ja havia anunciat la setmana passada Igualada Som-hi, en va facilitar l’aprovació. Només faltava veure si ho faria a través d’un vot favorable o d’una abstenció, com va acabar sent. El portaveu d’aquesta formació, Jordi Cuadras, va voler reivindicar la feina del seu grup per “aconseguir que es facin polítiques d’esquerres i progressistes a la ciutat, després de vuit anys”. Entre alguns dels exemples que va posar, la nova llar d’infants pública o la partida destinada a construir habitatge social a través de la Promotora Igualadina Municipal d’Habitatge.

Per la seva banda, des d’Esquerra, primer partit de l’oposició, va criticar “la sociovergència que s’ha instal·lat no només a Igualada, sinó també al Consell Comarcal, i que bloqueja qualsevol acord amb els republicans”. El seu portaveu, Enric Conill, també es va mostrar contrari al model impositiu igualadí, “que és injust respecte a altres ciutats”.

Des de Poble Actiu no només es va criticar la proposta del govern de Castells, sinó que també es van focalitzar en Igualada Som-hi, a qui retreuen que sigui el suport del govern de Junts per Igualada. La regidora del grup, Eva Pedraza, assenyalava que es tracta d’un pressupost amb moltes mancances.

Finalment, la regidora de Ciutadans, Carmen Manchón, va criticar la rapidesa en què s’ha fet tot el procés d’aprovació dels números de l’Ajuntament igualadí, deixant poc marge a l’anàlisi. També en va criticar l’alta pressió fiscal.

Abans de les explicacions de tots els partit de l’oposició, la regidora d’Hisenda, Carlota Carner, va fer un resum de la proposta que presentava el govern igualadí. A més, Carner també va voler agrair la col·laboració tant d’Igualada Som-hi com de Poble Actiu a l’hora de realitzar algunes propostes que van quedar incloses dins els pressupostos del 2020.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies