Entre tots millorem l’Hospital de Dia Oncològic d’Igualada

27 de maig de 2022

Cada any prop de 250 malalts de càncer fan tractaments de quimioteràpia a l’Hospital de Dia Oncològic d’Igualada, un espai que ara es vol reformar per fer-lo més còmode, acollidor i amb més intimitat. És per això que el Consorci Sanitari de l’Anoia ha posat en marxa una campanya de mecenatge per millorar l’Hospital de dia Oncològic. Sota el lema “La seva lluita és la nostra lluita” es fa una crida a empreses, ciutadania i teixit cultural, esportiu i associatiu de les comarques de l’Anoia, la Conca de Barberà i la Segarra –àrea d’influència del centre– a col·laborar per fer realitat la transformació d’aquest equipament. L’objectiu és que els malalts de càncer, que han de passar llargues estones fent tractaments, tinguin la intimitat i el confort que necessiten.

La principal reivindicació dels malalts, que van participar en la concepció del projecte a través d’un grup voluntari, és guanyar intimitat i comoditat durant els tractaments i que l’espai sigui més càlid. Aquest projecte de mecenatge s’ha engegat a partir de l’herència del senyor Emili Bosch, de 158.000 euros. Amb aquesta aportació com a punt de partida, l’Hospital Universitari d’Igualada es proposa recaptar els recursos necessaris per dur a terme la reforma, que inclou tant les obres com l’adquisició d’equipaments i té un cost aproximat de 400.000 euros.

Les persones, empreses i entitats que vulguin posar el seu granet de sorra, poden fer una aportació econòmica a través de la web del www.eslanostralluita.cat, mitjançant targeta de crèdit o transferència bancària. També es poden adquirir els tubulars solidaris confeccionats per l’empresa igualadina Buff a un preu de 10 euros a la botiga de l’Hospital. Cada aportació és important per aconseguir una zona de tractaments més amable per als pacients.

A l’Hospital, com a casa
La reforma de l’Hospital de dia Oncològic parteix d’una premissa: que els pacients i familiars se sentin com a casa. I és per això que el projecte arquitectònic vetlla per crear un ambient domèstic, emprant materials i dissenys propis d’una llar. Per donar més privacitat als usuaris, se separa la sala de tractaments de l’espai de consultes, amb dos circuits totalment diferenciats. La zona de tractaments mantindrà la capacitat actual, amb vuit butaques oncològiques i dues habitacions que permeten atendre pacients especialment vulnerables. Tot i que la capacitat serà la mateixa, les butaques es renovaran per complet, adquirint-les en format de càpsula, el que permet al pacient tenir més intimitat i, alhora, facilita l’activitat assistencial.

L’àrea de butaques s’orienta cap a un pati interior, on actualment hi ha una terrassa sense accés. Aquest pati facilita la il·luminació natural, cuidant cada detall de l’espai perquè sigui un lloc relaxant; amb tons càlids, presència de fusta als paviments, vegetació i mobiliari urbà que evoca la idea de plaça. La cura per crear un entorn acollidor, va acompanyada d’elements pràctics com ara endolls, punts de connexió USB i plataformes per recolzar els dispositius mòbils i tauletes, així com una il·luminació per facilitar la lectura.

Col·labora a la campanya de mecenatge per fer realitat la reforma d’aquest equipament amb un donatiu a: www.eslanostralluita.cat

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta