23.2 C
Igualada
Divendres, juliol 1, 2022

Igualada celebrarà els 500 anys del pas de Sant Ignasi per la ciutat amb música i la inauguració de Cal Maco

L’Ajuntament d’Igualada celebrarà els propers mesos ‘500 anys. Sant Ignasi, el seu pas per Igualada’ amb una sèrie d’activitats que inclouen concerts i xerrades i la inauguració de l’alberg i centre de visitants Cal Maco. Les activitats, organitzades sota la marca IgUALAda Turisme, formen part dels actes d’Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022.

El següent concert serà el 6 de juny a les 17.30 h al claustre de l’Escola Pia, en què Espurnes barroques interpretaran ’Madre, non mi far monaca’ (‘Mare no em feu monja’) de l’Ensemble All’aura, que parla de la feminitat i de la vocació monàstica a l’Edat Mitjana. Caldrà adquirir l’entrada al web de TiquetsIgualada.

El 17 de juny a les 20h a la plaça de l’Ajuntament es farà la presentació oficial de la recreació del vestit de Sant Ignasi, amb entrada gratuïta. Hi intervindran la directora de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia Marta Vives, la directora del Museu Tèxtil de Terrassa Sílvia Saladrigas i conduït per Jordi Rodó, on s’explicarà com s’ha fet aquesta recreació, per què s’ha fet d’aquesta manera i on estarà exposat el vestit.

Un mes després, el 21 de juliol a les 19 h, el claustre de l’Escola Pia acollirà la Xerrada sobre el Camí Ignasià, també amb entrada gratuïta. La subdirectora general de Desenvolupament Turístic de la Generalitat de Catalunya Carme Rubió en parlarà des d’una vessant turística, lúdica i experiencial mentre que el director del Camí Ignasià José Luis Iriberri en parlarà des d’una vessant més espiritual.

Cal Maco, alberg i centre de visitants
Del 23 al 25 de setembre tindrà lloc la inauguració de l’Alberg i centre de visitants Cal Maco, ubicat en aquest edifici modernista de la plaça de la Creu, reformat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Comptarà amb 45 llits distribuïts en 8 habitacions pensades per a grups i famílies, una zona comuna amb una sala amb zona de lectura, una zona de treball, menjador, cuina per a pelegrins i banys públics, jardí i una terrassa superior accessible al públic des d’on es podran gaudir de les vistes. També, a la planta baixa s’hi podrà trobar la oficina de turisme local i comarcal i el Centre d’interpretació de Cal Maco. En aquest espai hi podrem trobar l’atenció al públic per als visitants, així com un espai dedicat a la Igualada del 1500 i al pas d’Ignasi de Loiola per la ciutat. Entre altres elements, s’hi ubicarà la recreació del vestit que Sant Ignasi va adquirir ara fa 500 anys a la ciutat, així com una maqueta de la Igualada de l’època.

El 23 de setembre es farà la inauguració institucional de l’alberg i centre de visitants a les 10.30h, i els tres dies hi haurà visites teatralitzades a l’espai i visites guiades a l’Igualada del 1500, la Igualada ignasiana.

El 24 també es farà la ruta del Camí de Sant Ignasi Verdú-Tàrrega-Igualada en e-bike, amb inscripcions a TiquetsIgualada.cat, i en paral·lel, des de davant de l’alberg, es farà la sortida de la 2a edició de la Ignasiana BTT cap a Manresa. I el 25 de setembre el tret de sortida de l’Alzehimer Race també serà des de Cal Maco, amb inscripcions a TiquetsIgualada.cat.

IgUALAda Turisme
L’Ajuntament d’Igualada ha volgut desplegar l’àrea de Turisme amb la marca igUALAda Turisme, capitanejada des de Dinamització Econòmica perquè considera que el sector del turisme pot ser un motor econòmic per a la ciutat i comarca. IgUALAda Turisme serà, doncs, un paraigua sota el qual s’emmarca la oferta dels departaments d’Esdeveniments, Promoció de la Ciutat, Cultura i Esports, i els atractius turístics que distingeixen la ciutat i el seu entorn més proper. Els principals eixos de la promoció turística municipal es podran trobar també al web Igualadaturisme.com que es presentarà en breu.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Visitanoia, una altra proposta per promocionar el turisme

La sectorial de turisme de la Unió Empresarial de l’Anoia que aglutina i representa a les empreses del sector ha presentat la creació d’una...

La Síndica de Greuges d’Igualada va atendre 130 casos durant el 2021

La Síndica de Greuges, Rosa Maria Sánchez, ha presentat públicament la memòria de la tasca duta a terme durant l’any 2021. La presentació, s’ha...

Més de la meitat dels anoiencs no s’ha posat la tercera dosi de la covid-19

Salut ja fa mesos que administra la tercera dosi de la vacuna covid a Catalunya. La dosi de reforç busca garantir la protecció de...

L’editorial: Confiar en la vacuna

L’Anoia acumula 679 morts per covid-19 des que va iniciar-se la pandèmia, el mes de març de 2020. Una xifra preocupant, prou com perquè...

Llegendes, cançons populars, dansa i tradicions d’arreu dels Països Catalans arriben a Tous

Sant Martí de Tous es convertirà un any més en l’epicentre de les llegendes. La 13a edició del festival de Llegendes de Catalunya començarà...
Compartir