29.3 C
Igualada
Dilluns, agost 15, 2022

El ple d’Igualada aprova un aparcament de 150 places als horts de l’Asil

El descampat situat al davant de l’Asil del Sant Crist serà una nova zona d’aparcament gratuït que sumarà 150 places d’estacionament al barri. L’aparcament donarà servei a aquest important nucli d’activitat proper a l’eix comercial de l’Avinguda Balmes i als equipaments de la Policia Nacional, l’Escorxador, l’Escola Pia i l’Escola Àuria.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha presentat el projecte aquest dimecres i ha posat de relleu la política de zones blanques que des de fa 10 anys impulsa l’Ajuntament d’Igualada amb l’objectiu de crear espais d’aparcament propers al i als eixos comercials i de serveis per fomentar que s’aparqui el vehicle i s’accedeixi a aquestes zones a peu. Castells ha afirmat que aquest “és el projecte de ciutat comercial que volem i pel que hem treballat els últims deu anys”. Aquesta feina, ha explicat l’alcalde, “ha permès que l’eix Igualada-Manresa sigui l’eix comercial amb més vitalitat i creixement de Catalunya tal i com demostra l’estudi del mapa d’eixos comercials que acaba de publicar la Generalitat de Catalunya”.

Castells ha destacat que l’objectiu primordial d’aquesta zona és “evitar les tones de CO2 que actualment emeten els vehicles que busquen aparcament en aquests carrers i no en troben, aquesta nova àrea d’aparcament permetrà reduir la contaminació i pacificar el trànsit de la zona”.

Una zona d’aparcament gratuït integrada amb l’entorn i totalment accessible
Aquesta nova àrea d’aparcament gratuït, que començarà a construir-se al setembre, se situa al descampat ubicat entre els carrers de Milà i Fontanals, Sor Rita Mercader, Joan Llimona i Prat de la Riba. Serà una zona blanca i taronja amb 150 places d’aparcament. L’entrada serà pel carrer de Sor Rita Mercader i la Sortida pel carrer de Prat de la Riba.

El projecte contempla des d’un inici que sigui un espai amable i a ple de natura. Es plantaran vint especies d’arbres i arbusts diferents i el terra es cobrirà amb grava per tal d’assegurar el drenatge quan plogui. Castells ha assegurat que es tracta d’un projecte “que millorarà notablement l’entorn fent-lo adequat per les obres modernistes de l’Asil i l’Escorxador, amb espècies que encaixen i que s’integraran de forma natural amb el paisatge”.

La il·luminació de l’espai s’incrementarà i serà més eficient energèticament. A banda, també s’ampliaran les voreres adjacents i es faran totalment accessibles, donant resposta a una llarga demanda dels veïns del barri.

Les obres començaran al setembre i tindran una durada de tres mesos. Castells ha explicat que aquesta obra està finançada al 100% per la Diputació de Barcelona i ha detallat que “només es financen totalment aquells projectes que compleixen amb els objectius desenvolupament sostenible, com és el cas d’aquesta àrea d’aparcament que integra vegetació i sostenibilitat”.

Per acabar, l’alcalde d’Igualada ha avançat que el govern seguirà apostant per aquest model de zones blanques que afavoreixen el comerç i la pacificació del trànsit. Abans d’acabar l’any se’n projectaran dues més, una al barri del Sant Crist i una altra al barri de Set Camins.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La ventada tomba un arbre a l’Avinguda Balmes d’Igualada

Enmig de la calorada d'aquests dies, també hi ha hagut ratxes de vent força considerables. I una d'aquestes ventades va provocar un fort ensurt...

Àngels Chacon deixa la política per sorpresa

La igualadina Àngles Chacon marxa, i ho fa deixant la política amb una carta molt personal i que ben poca gent esperava, dins i...

“El 10 de setembre, Dessota farem una gran festassa per celebrar els nostres 15 anys”

Entrevista a Joan Llorach, president de l’Associació Cultural Dessota Nascut a Manresa, de pares igualadins per això de ben petit vàrem retornar a la Igualada...

El Ral·li Catalunya tornarà a vorejar l’Anoia

És la Festa Major dels rallys catalans i espanyols, poder tenir els millors pilots del món de rallys a costat de casa, és tot...

La Torre que volem

Com cada any, el període estival dona temps per a fer reflexions. En el meu cas, i ja que estem treballant en el programa...
Compartir