Diumenge comença el Dakar amb els anoiencs Armand Monleón i Àlex Haro

206

Josep Maria Vidal.- Com cada any per aquestes dates arriba un esdeveniment esportiu que s’ha convertit en llegendari i en el que la comarca de l’Anoia des de la primera participació de Rossend Touriñán el copilot de La Pobla de Claramunt, sempre hi ha estat molt ben representada ja sigui a nivell de pilots, copilots i també a nivell de suport mecànic.

Serà aquest diumenge amb la cerimònia del podi de sortida quan comenci aquesta nova edició que enguany per primera vegada transcorrerà només per una sola nació, concretament la peruana i que constarà de deu etapes.

Pel que fa als participants anoiencs la majoria de Moto Club Igualada,  i tal com ja va avançar La Veu en edició a primers de desembre hi participarà el pilot osonenc Nani Roma copilotat per l’odenenc Àlex Haro amb el Mini de l’equip oficial i això comentaven: “Aquest any tenim el 307, un número  que no hem tingut mai, però segur que serà un bon número per un molt bon cotxe”.

I és que Nani i Àlex afronten aquesta edició del Dakar: “Molt motivats i satisfets de la bona temporada que hem fet, guanyant tres carreres: la Baixa Hongria, el Turkmen Desert i la Baixa Portalegre, on vam poder rodar amb el mateix cotxe que correrem al Dakar, el que ens fa ser molt optimistes de cara a tenir un cotxe robust, fiable i ràpid, esperem que ens vagi tot molt bé”.

A motos aquesta serà la quarta vegada participació d’Armand Monleón amb una KTM de l’equip xinès Daming Mining. Mónleón col.labora amb la PID Foundation i aquestes eren les seves paraules: “Per a mi és més que un honor col·laborar amb la PID Foundation” un any més. Són molts els nens i nenes que necessiten de fundacions com aquesta, portar el seu logo a la meva moto durant el Dakar és el meu granet de sorra per poder donar visibilitat a la incansable tasca de molts professionals que treballen dur per oferir una major qualitat de vida a tots aquests infants i a les seves famílies. No és un camí fàcil, de manera que qualsevol aportació, per petita que sigui, sempre és ben rebuda. Ha estat genial veure a nens i nenes pujar a la moto, pot semblar tòpic, però veure’ls somriure és el més gran dels regals. Animo a tothom a que conegui el projecte de la PID Foundation”.

Cal destacar també l’important labor que portarà a terme l’igualadí Jordi Viladoms com a director esportiu de l’equip oficial KTM. Així com el suport que tindrà Monleón amb Edu Roig, Sergi Duran, i també el del seu pare. Dincs l’equip KTM hi seran Oriol Balsells de Santa Margarida de Montbui, cap de mecànics de pilots clients de la marca austríaca i l’igualadí Roger Enrich farà de mecànic d’aquests pilots.

Com ja és habitual La Veu anirà informant en properes edicions dels representants anoiencs que tant en cotxes com en motos tenen suficient experiència i compten amb molt bones maquinàries per aconseguir unes excel.lents classificacions.