Prop d’un miler de patges participaran avui a la Cavalcada de Reis d’Igualada

491

Ja està gairebé tot a punt per celebrar, avuu, el moment més especial de la festa més emblemàtica i participadade la ciutat, la cavalcada dels Reis, que també és una de les més antigues del país.
Enguany a la cavalcada hi haurà prop d’un miler de patges que, al llarg de la nit, repartiran de manera personalitzada per les cases uns 2.200 regals. Al mateix temps, es mantindrà el dispositiu de seguretat dels darrers anys, amb la col·laboració de la Policia Local i de seguretat privada.

La Cavalcada es podrà veure aquí:

La recepció de paquets serà a l‘Avinguda Mestre Muntaner 99, (edifici Cal Carner) fins  divendres 4 de gener, des de les 18.00 h. fins a les 22.00 h. Passada aquesta hora no serà possible admetre cap altre paquet.
El dia 5 de gener, SS. MM. Els Reis Mags d’Orient arribaran a Igualada. La Cavalcada del 2019 introdueix un canvi d’ubicació pel que fa al concert de les bandes de música i a la recepció i benvinguda als Reis per part de les autoritats locals, que a partir d’ara serà al Passeig Verdaguer, cantonada amb el carrer Joaquima Vedruna. El concert començarà les 17.15 h, i a les 17,45 h. hi haurà la recepció i benvinguda als Reis per part de les autoritats locals. Just abans que Ses Majestats iniciïn el seu itinerari es llençaran fragorosos coets per anunciar el començament de la cavalcada reial.

40.000 persones la veuran en directe
Des de la comissió de Reis calculen que unes 40.000 persones veuran en directe l’arribada de Ses Majestats a la capital de l’Anoia.
Recordem que la festa de Reis d’Igualada és pendent del reconeixement de la Unesco. La Generalitat va declarar el desembre de 2017 la festa dels Reis d’Igualada com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Va ser l’any en què la festa celebrava el seu 120è aniversari. El 2010, però, la celebració ja va aconseguir el títol de Festa Popular d’Interès Nacional. El 2013 l’Ajuntament de la ciutat va iniciar els tràmits per declarar la festa Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco. El procés pot tardar diversos anys a materialitzar-se des de la presentació de la candidatura al Ministeri de Cultura.