Derrota de l’Igualada Rigat a la pista del Noia (6-4)
D

1 d'octubre de 2018

L’Igualada Rigat va perdre per 6 a 4 a la pista del Noia, amb gols de Sergi Pla, Ton Baliu i Oriol Vives. Els de Ferran López van oferir una bona imatge, però la pólvora dels locals i el protagonisme de la a pilota aturada – va haver-hi quatre faltes directes per equip, 4 penals pel Noia i 2 per l’Igualada – van decantar el partit.

El matx no van començar amb gaire bon peu pels arlequinats. Al minut 4, Oriol Vives va veure una targeta blava i els cavistes van tenir una falta directa a favor. La ‘llei de l’ex’ es va complir i Edu Fernández, ex jugador de l’Igualada ara a les files del Noia, va transformar la falta directa per aconseguir l’1 a 0. El tècnic Ferran López va demanar temps mort per reordenar l’equip després del matiner gol dels locals, però a la represa del joc, els de l’Alt Penedès van aconseguir las segona diana mitjançant Sergi Llorca (2-0). Els jugadors de l’Igualada van protestar-lo per falta prèvia, però el gol va acabar pujant al marcador.

L’Igualada Rigat va aconseguir recuperar una mica d’aire després d’aquests reversos inicials i primer Ton Baliu i després Sergi Pla, van avisar a Martí Zapater. Al minut 10, Xavier Costa va veure una targeta blava per una dura falta sobre Met Molas i l’Igualada va disposar d’una falta directa a favor. Sergi Pla no va perdonar la jugada a pilota aturada i va posar el 2 a 1 al marcador. Els gol va donar ales als de l’Anoia, que només dos minuts més tard van gaudir d’una nova ocasió, però el travesser va escopir una gran rematada de Sergi Pla a passada de César ‘Tety’ Vives.

Després del primer gol igualadí, els arlequinats van tenir més presència a l’àrea contrària que no pas el rival. El treball i el bon joc dels homes de Ferran López es va materialitzar al minut 16, quan Oriol Vives va recuperar una bola a la frontal i va enviar-la al cantó esquerra de la porteria, on Martí Zapater no va poder aturar-la, establint el 2 a 2 i igualant així, un partit que s’havia complicat al minut 6.

L’encontre va viure un intercanvi de cops interessant, amb un bon joc per part dels dos conjunts, amb diverses ocasions a les dues porteries. A pocs minuts del final de la primera meitat, la parella arbitral va assenyalar penal a favor del Noia. Xavi Costa va anotar la pena màxima i va tornar a avançar els locals al marcador (3-2). Roger Bars va disposar d’una gran oportunitat per l’empat als últims segons de la primera part, però Martí Zapater va aturar la seva rematada.

A la represa, el Noia va disposar d’un penal als 28 segons. Xavi Costa va tornar a llençar-lo però Elagi Deitg va aturar-lo en dos temps. La rèplica de l’Igualada va ser immediata, un contraatac dirigit per Ton Baliu i Oriol Vives, un dos contra un, que va acabar amb el tir de Vives lleugerament desviat de la porteria defensada per Martí Zapater. L’Igualada no es va arronsar per anar per darrere al marcador i jugava amb el Noia de tu a tu, en un partit ofensiu amb un intercanvi de cops constant, on els locals es van mostrar més efectius.

El Noia va cometre la desena falta al minut 31 de partit i de nou Sergi Pla, va marcar la falta directa i va posar el 3 a 3 a l’electrònic. L’alegria no va durar-los gaire als arlequinats, ja que a la jugada després de l’empat, Sergi Aragonès va marcar el 4 a 3 pel Noia, aprofitant una assistència de Marc Grau. L’efectivitat dels de l’Alt Penedès va guanyar el pols a l’Igualada durant aquest tram del partit, i cinc minut, Sergi Llorca apareixia per fer el 5 a 3 i tornar a posar dos gols de distància.

Els arlequinats van gaudir de més oportunitats, però la defensa i Martí Zapater van estar encertats per aturar-les. Ton Baliu va veure la targeta blava al minut 42, amb el partit força trencat, però Edu Fernández no va marcar la falta directa de la que van disposar. La bola li va quedar massa llarga i un veloç ‘Tety’ Vives va arribar a temps per prendre-li la pilota.

Tot i això, el Noia va seguir fent gal·la del seu joc ofensiu i al minut 43, Aleix Esteller aconseguia el 6 a 3. L’Igualada Rigat va disposar d’un penal als últims minuts de partit, però Oriol Vives no va poder transformar-lo. La jugada que va sorgir del penal aturat la va aprofitar Ton Baliu per fer el 6 a 4 definitiu.

El tècnic de l’Igualada, Ferran López, va valorar el joc del seu equip com “un partit competit, en una pista intensa i amb alguns condicionants”. El pròxim compromís de l’Igualada a l’OK Lliga serà el proper divendres 5 d’octubre, al Pavelló de Les Comes, davant el CH Girona.

FITXA TÈCNICA

CE Noia: Martí Zapter, Xavier Costa, Sergi Llorca, Sergi Aragonès, Marc Grau – equip inicial – Edu Fernández, Humerto Mendes,

Igualada Rigat: Elagi Deitg, Sergi Pla, Ton Baliu, Tety Vives i Roger Bars – equip inicial – Oriol Vives, Met Molas, Jordi Méndez