Bohigas treu al mercat un nou cava coincidint amb el 90è aniversari

89

Coincidint amb l’any del seu 90 aniversari, el celler familiar de Caves Bohigas llança al mercat el nou cava Noa, el seu primer cava ecològic i d’edició limitada, que serà desgorjat sota comanda.

El nou Noa pertany a la gamma familiar de Bohigas, una selecció de vins i caves de producció més exclusiva i limitada, en substitució de l’antic cava Noa i amb un format d’ampolla diferent, a més de la certificació ecològica.

Noa té una producció de 2.643 ampolles numerades, que seran desgorjades a poc a poc, durant tot l’any i sota comanda. El producte es presenta amb un estoig tipus ‘canister’ (capsa alta, amb forma de tub) i etiqueta amb tons gris fosc i daurat.

Pel que fa a l’elaboració, Noa és Verema 2017 i el seu cupatge: 50% Xarel·lo i 50% Pinot noir, fet com a blanc de noirs. El cava busca l’equilibri entre la varietat autòctona més important de la zona (Xarel·lo) i la varietat francesa Pinot noir, que dona elegància i complexitat al cupatge.

El nom de ‘Noa’ representa la nova generació de la família Bohigas, que gestiona les caves des del 1929, quan Joan Vives, tiet-avi dels actuals propietaris, va començar a elaborar vi escumós per al seu comerç.

Seguint la tendència del mercat, Bohigas aposta per la innovació i la renovació de productes en les gammes mitjana i alta.

Després de tres anys de conversió, el proper 2020, la totalitat de les vinyes –situades a Òdena i Gelida– ja seran de producció ecològica, per tal d’anar convertint de manera gradual tots els caves Bohigas en productes ecològics.