23.6 C
Igualada
Dimarts, 6 juny 2023

Benvinguda, primavera

Després del fred, les pluges i les nevades de l’hivern, la primavera és una de les èpoques més esperades. Les temperatures se suavitzen i cada vegada hi ha més hores de llum. L’equinocci de primavera correspon amb el dia en el qual els rajos solars arriben directament a l’equador de la Terra.

Aquest 2023, la primavera comença avui 20 de març, a les 22:24 h exactament i finalitzarà el 21 de juny amb l’inici de l’estiu en l’hemisferi nord i l’hivern en el sud. L’estació florida durarà aproximadament noranta-dos dies i una mica més de 17 hores.

El canvi d’hora 

Durant la primavera es produeix un dels moments més esperats de l’any: el canvi d’hora. Aquest any, haurem de canviar els rellotges el diumenge 26 de març. El nou horari suposarà que el dia sigui més llarg amb més hores de llum. Cal recordar que a les 2 h de la matinada del diumenge passaran a ser les 3 h.

Dos eclipsis i un visible a Catalunya

Durant la primavera de 2023 tindran lloc dos eclipsis, un de Sol i un altre de Lluna. L’eclipsi de Sol està previst durant el 20 d’abril i es podrà veure al sud-est asiàtic i Oceania. L’eclipsi de Lluna tindrà lloc el 5 de maig i podrà veure’s a Europa, Àfrica, Àsia i Oceania.

 

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI