[Vídeo] Un bàsquet sobre la botzina dona la victòria i el coliderat al Monbus CB Igualada
[

12 de novembre de 2019

El Monbus CB Igualada venia de perdre a les Comes en l’última jornada vers el Martorell i aquest passat dissabte dia 9 de novembre tocava visitar el fins aleshores líder invicte CB Vic. L’inici del matx es convertia en un estira i arronsa on els igualadins tenien dificultats per anotar però mitjançant una bona defensa no permetien que els d’Osona ho fessin amb facilitat. De mica en mica els blau-i-grocs van anar entrant en joc i aconseguien tancar el primer període liderant en el marcador per 15-17.

El segon període seguiria una tònica molt similar al primer, poca anotació, partit sense gaire ritme i percentatges baixos on les defenses s’imposaven. Parcial de 15 a 14 per arribar amb un 30 a 31 al descans.

En el tercer període, els locals van pujar considerablement els percentatges (60% de tirs de camp en aquests deu minuts) i aconseguien una anotació més propera al que anaven fent en competició (24 punts en aquest quart). Els anoiencs no li perdrien en cap cas la cara al partit i, tot i anar per darrere en el marcador, aconseguirien ajustar-lo fins al 54 a 48 a falta dels últims deu minuts de joc.

El Monbus CB Igualada va anar per darrere del marcador fins al minut 38 de partit on gràcies a haver picat pedra durant els vuit minuts previs van aconseguir capgirar-lo. Les diferències eren mínimes en tot moment, un equip es mantenia a una possessió de l’altre. S’entrava als últims 90 segons de joc amb els visitants dos punts per sobre. A continuació després d’un 1 de 5 en tirs lliures dels osonencs, la diferència era només d’un punt. Quan faltaven de 3 segons per finalitzar el partit, una cistella dels locals els avançava per un. Després de temps mort i sacar de camp ofensiu els igualadins aconseguien sobre la botzina la cistella que els permetia sortir victoriosos d’una de les pistes més complicades de la categoria. Resultat final de 69 a 70 que permet als igualadins recuperar el lideratge de la conferència C-A de lliga EBA amb un balanç de 7 victòries i una derrota.